Le-au dat elevilor cornuri mucegăite!

Ultima actualizare:

    Un părinte din Râmnicu Vâlcea a fost şocat când a văzut ce corn a primit băieţelul lui la şcoală
Un părinte din Râmnicu Vâlcea a fost şocat când a văzut ce corn a primit băieţelul lui la şcoală

Un scandal imens a izbucnit în judeţul Vâlcea, după ce părintele unui elev a postat pe o reţea de socializare imagini cu cornurile mucegăite pe care le-a primit fiul lui la şcoală în programul „Lapte şi corn“. “N-am văzut mucegaiul, pentru că ambalajul are inscripţii de culoare neagră”, s-a scuzat o directoare de şcoală.

„Urgent! Felicitări Consiliul Judeţean Vâlcea! Felicitări, SC Dobre şi Fiii SRL Constanţa, câştigătoarea licitaţiei pentru distribuirea produselor de panificaţie în şcoli! Adevărat brand de renume! P.S.: Deja sunt semnalate multiple situaţii grave. Cele mai multe au termene de valabilitate expirate”, sună textul care a însoţit imaginile cu cornurile mucegăite postate pe reţelele de socializare, scrie adevarul.ro.

Cornurile pline de mucegai, fotografiate de părinţi
Cornurile pline de mucegai, fotografiate de părinţi

După această postare, mai multe persoane au semnalat faptul că nu este o situaţie singulară, petrecută într-o zi, la o şcoală din Râmnicu Vâlcea, ci că astfel de situaţii s-au înregistrat şi la alte şcoli din oraş şi judeţ, de când a început anul şcolar.

“O bătaie de joc! Şi te gândeşti că sunt copii care nu au ce mânca şi poate se bucură la cornul respectiv. Mai bine nu, decât să îşi bată joc în halul ăsta”, sau „Nu vă mai satură Dumnezeu! Asta a primit fiul meu la Şcoala nr. 5! Nemernicilor, o boală la ficat, la un copil mic, îl termină pe viaţă!”, au semnalat părinţii în mediul online, atrăgând atenţia că problema nu este doar cu produsele de panificaţie, ci şi cu lactatele: „Lapte stricat în termen mai mereu nimeresc”. 

Cornurile pline de mucegai, fotografiate de părinţi
Cornurile pline de mucegai, fotografiate de părinţi

Directoarea celei mai bune şcoli gimnaziale din judeţ - “Take Ionescu”, prof. Florina Soare, şi-a cerut public scuze pentru situaţie. „Cu părere de rău, aşa e. La «Take Ionescu» am contactat firma furnizoare, au venit şi au văzut despre ce e vorba, promiţând că nu vom mai trece printr-o astfel de experienţă. Regret nespus cele întâmplate, nu vreau să fie o scuză, dar când au fost repartizate pe clase, persoana responsabilă nu a sesizat, fiind ambalajul cu inscripţii de culoare neagră”.

În patria «frumosului de Voineşti», elevii primesc mere din Polonia

Elevii din Voineşti, dar şi din restul judeţului Dâmboviţa, primesc la şcoală mere din Polonia, deşi zona este renumită pentru fructele gustoase şi zemoase, devenite un adevărat brand. Autorităţile spun că acest lucru se întâmplă pentru că agricultorii români nu se asociază şi nu-şi construiesc depozite cu atmosferă controlată. 

Spre deosebire de fructele produse la Voineşti, merele din import sunt tratate cu imazalil, un fel de ceară care protejează antifungic şi dă un luciu specific, dar care s-a dovedit a fi cancerigenă.

Fostul preşedinte al Asociaţiei Pomicole Voineşti, Ion Oprea, producător de mere, spune pentru adevarul.ro: „Noi culegem Goldenul verde, iar în beciurile noastre şi în depozite ele se coc în continuare. D-asta sunt atât de gustoase. Ele nu sunt stropite după cules cu nimic”, spune Ion Oprea.

image
image
image
image
image
image
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net