La un pas de tragedie! Încă o aterizare de urgență din cauza unui geam fisurat

boeing_avion.jpg

Avion Max 737
Pandemia de COVID-19 a obligat companiile aeriene să blocheze la sol avioanele pentru mai mult de o lună
Foto: Arhiva Click!

Problemele par să nu se mai oprească pentru aeronavele operate de companiile românești. Astăzi, de dimineață, încă un avion a fost nevoit să aterizeze de urgență, după doar o oră de zbor.

UPDATE: Primarul Constanței, în avionul întors din drum

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, s-a aflat în aeronava Tarom care a revenit pe Aeroportul Henri Coandă la o oră de la decolare. Edilul mergea în vacanță în Barcelona și a povestit pentru news.ro ce au simțit pasagerii și cum s-a comportat echipajul în acele momente delicate. Făgădău a spus că în momentul fisurării geamului s-a auzit un zgomot similar celui făcut de o cutie de suc scăpată pe jos şi că reacţia personalului de la bord a fost admirabilă, totul desfăşurându-se cu calm şi profesionalism.

“Toată lumea a fost liniştită. Nu a avut nimeni absolut nimic de suferit, totul s-a desfăşurat cu calm şi cu profesionalism. Îi felicit pe cei de la compania Tarom atât pentru comunicarea din timpul incidentului şi pe drumul de întoarcere, dar şi comunicarea după ce am fost preluaţi din aeronavă şi aduşi către aeroport. În momentul de faţă suntem îmbarcaţi într-o altă aeronavă, toată lumea este în siguranţă. Nota zece pentru reacţia Taromului într-un incident destul de neobişnuit, dar fermitatea repetării procedurii este admirabilă. Toată lumea a înţeles că s-a luat cea mai bună decizie pentru siguranţa pasagerilor”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

Un avion Tarom care a decolat la ora 08.49 din Bucureşti, având destinația Barcelona s-a întors pe aeroportul Henri Coandă, după doar o oră de zbor. Aeronava a făcut cale întoarsă din cauza fisurării unui geam, lucru care a pus în pericol pasagerii și zborul.

Conform reprezentanţilor Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşt, avionul a aterizat în siguranţă, potrivit News.ro. Cei 105 pasageri se află în terminalul aeroportului, în zona de îmbarcare și așteaptă o altă aeronavă pentru a decola, din nou, spre destinația lor.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • stewardesa avion apa robinet

    Cafea sau ceai în avion? Pas! O însoţitoare de zbor a făcut o dezvăluire care te va face să te gândeşti de două ori înainte să comanzi băuturi cu apă fierbinte în timpul zborului.

  • Ce e mai distractiv decât să bei pe avion? Ai câteva ore de pierdut şi nu ai ce altceva să faci. Mai mult, după cele câteva ore petrecute în aeroport, timp în care ai fost împins, stresat şi căutat de paznici, meriţi un pahar, nu?

  • avion, intrebari, curiozitati

    Avioanele îşi golesc toaletele în zbor? Au voie stewardesele să aresteze pasageri? Ce se întâmplă dacă nu închizi telefonul mobil pe durata zborului? Fulgerul poate doborî o aeronavă? Iată doar câteva întrebări la care specialiştii britanici au răspuns.

  • depresurizare avion, depresurizare cabina avion, mituri depresurizare avion, aeronava Ryanair, Rucsandra Mihai, curs insotitoare zbor

    Un român de 44 ani a încercat să deschidă ușa unei aeronave, în zbor, care efectua o cursă între Palma de Mallorca și Ibiza. Se întâmpla în ianuarie 2016, iar motivul invocat e halucinant: voia să se sinucidă. Sâmbătă, un alt conațional a fost pus la pământ de echipajul unei aeronave, după ce ar fi forțat ieșirea de urgență, în timpul aterizării pe un aeroport din Roma. Click! îți spune cât de plauzibil este scenariul depresurizării unui avion când cineva încearcă să deschidă, manual, o ușă în timpul zborului.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1