La numai 12 ani, vrea să urce la 7.000 de metri!

e18-act-1.jpg

Erik a bătut recordul de vârstă în vara lui 2016 cu o ascensiune pe vârful Elbrus (5.642 m altitudine)
Citeste tot despre: 

Un nou campion european la alpinism se naşte în Braşov. După ce Coco Popescu şi sora ei, Dor Geta Popescu, au bătut recordurile mondiale de vârstă şi altitudini, acum a venit rândul lui Erik, un băieţel de doar 12 ani care a bătut deja recordul de vârstă în vara lui 2016 cu o ascensiune pe vârful Elbrus (5.642 m altitudine), cel mai înalt munte din Caucaz.

Povestea lui Erik Gulacsi a început pe când avea doar 8 ani, iar tatăl lui l-a dus prin toţi munţii din România. Micuţul nu s-a dat înapoi şi a cucerit rând pe rând cele mai înalte vârfuri: Negoiu, Moldoveanu, Omu. „Totul a început ca o ieşire de weekend şi am vrut să vedem cât de departe putem să ajungem. Văzând că avansează tot mai mult, eu am găsit sponsori şi am început cu Marocul, prima expediţie în afara ţării. A fost un test brusc pentru el, neplanificat, apoi ne-am hotărât să facem Elbrus-ul şi i-am propus lui Erik. El a fost de acord şi am început să ne antrenăm, iar rezultatele s-au văzut”, ne-a declarat Bella Gulacsi, tatăl lui Erik.

e28-act-2.jpg

Tatăl lui Erik i-a insuflat pasiunea pentru sporturi extreme

Băiatul de doar 12 ani se pregăteşte acum pentru un nou hop: vrea să ajungă pe vârful Aconcagua (6.962 m) din Argentina. Recordul mondial este deţinut de un puşti din SUA care a escaladat muntele când avea 9 ani. Erik poate deveni însă cel mai tânăr european care va atinge vârful. Expediţia va începe în 11 ianuarie şi va dura până în 1 februarie. Este nevoie de câteva zile de aclimatizare înainte de ascensiune, deoarece altitudinea este una foarte mare. Expediţia costă în jur de 9.000 €, bani pe care Erik i-a obţinut de la sponsori privaţi. Nu va pleca singur, ci alături de tatăl său şi de Ovidiu Popescu, cel care le-a antrenat şi pe celebrele surori Coco şi Dor Geta Popescu.
„Eu spun că sunt pregătit, ne-am antrenat în fiecare weekend, chiar şi în timpul săptă­mânii dacă am avut timp. Sunt nerăbdător, abia aştept. Am vorbit cu Dor Geta şi mi-a povestit că o să fie mai greu decât Elbrus-ul, e mult mai lungă expediaţia şi climatul e altul. Visul meu e să ajung pe Everest şi să fac şi circuitul celor 7 Vulcani”, ne-a mărturisit puştiul cu optimismul specific vârstei.  Îţi ţinem pumnii, Erik!

Iată cele mai înalte vârfuri din lume


Aconcagua (6.961 m) este al doilea cel mai înalt vârf din lume, după Everest. Se găsește în Argentina și este cel mai înalt munte din ambele Americi şi cel mai înalt munte din emisfera sudică. Everest estecel mai înalt punct de pe Pământ (8.848 m). În nepaleză numele muntelui este Sagarmāthā (Mama Oceanului), iar în Tibet este cunoscut sub numele de Chomolungma (Mama Universului). Din Europa, cel mai înalt este Muntele Elbrus (5.642 m), un vulcan stins, acoperit de ghețari. Pentru că Elbrus se află chiar la granița dintre Europa și Asia, unii geografi consideră că Montblancul (4.810 metri) ar fi cel mai înalt munte al continentului nostru.
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1