L-au abandonat în pădure, acum au voie să-l crească

Ultima actualizare:

    Silvia şi Cristian s-au căsătorit după ce au ieşit din închisoare şi promit să devină părinţi-model
Silvia şi Cristian s-au căsătorit după ce au ieşit din închisoare şi promit să devină părinţi-model

Silvia Pîtă (27 de ani) şi Cristian Mihai Iordache (28 de ani), tinerii din Ploieşti condamnaţi pentru tentativă la omor, după ce şi-au abandonat copilul nou-născut într-o pădure, şi-au reintrat în drepturile părinteşti. Tribunalul Prahova a decis că merită o nouă şansă şi le-a acordat dreptul să-şi crească băieţelul ajuns la vârsta de 5 ani.

Părinţi trataţi cu indulgenţă! Silvia şi Cristian au fost condamnaţi în 2013 la doi ani de închisoare cu executare, pentru tentativă la omor calificat, victima fiind băieţelul lor de numai trei zile, de care au încercat să scape. Silvia a născut în noiembrie 2012 la Maternitatea din Ploieşti, iar după ce s-a externat şi-a luat bebeluşul cu intenţia de a-l abandona la una dintre mânăstirile din Prahova. Împreună cu tatăl copilului a mers mai întâi la mânăstirea Ghighiu, apoi la aşezământul părintelui Nicolae Tănase din Valea Plopului. Speriaţi că ambele lăcaşe de cult erau aglomerate, au luat o decizie şocantă. Cei doi tineri şi-au lăsat copilul, pur şi simplu, la marginea unei păduri de la ieşirea din comuna Corlăteşti, deşi afară temperatura ajunsese la pragul de îngheţ. Bebeluşul a avut însă zile. Găsit întâmplător de un trecător, copilaşul era îngheţat, fiind aproape de moarte. Când a fost consultat de medicii de la Ambulanţă, temperatura corpului ajunsese la 27 de grade. Tratat la spital, pruncul a supravieţuit, iar părinţii au fost identificaţi imediat, după brăţara din maternitate. Episodul a fost cu atât mai şocant, cu cât părinţii băieţelului proveneau din familii solide, iar amândoi erau studenţi eminenţi: el - la ASE Bucureşti, ea - la Facultatea de Administraţie Publică de la Universitatea din Braşov. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova i-a decăzut din drepturile părinteşti, iar micuţul a fost dat în plasament la bunicii paterni. 

Silvia şi Cristian au fost eliberaţi condiţionat după ce au executat doar jumătate din pedeapsă. Povestea de dragoste a continuat şi după ce au ieşit din spatele gratiilor, iar în mai 2016 s-au căsătorit. Tinerii şi-au găsit un loc de muncă, sperând că vor primi acceptul autorităţilor de a redeveni părinţii micuţului abandonat. Miracolul s-a produs în iunie 2017, după ce Tribunalul Prahova i-a repus în drepturile părinteşti. Decizia executorie a rămas definitivă, mai ales că DGASPC Prahova nu a contestat hotărârea instanţei, iar băieţelul a ajuns în familia biologică.

Click! spune

Deşi pare anormal ca doi tineri care au vrut să-şi omoare copilul să-l primească înapoi pe cale legală, practica instanţelor relevă faptul că majoritatea cererilor de reintegrare în familie sunt soluţionate favorabil părinţilor. Este invocat interesul suprem al copilului de a beneficia de căldura părintească. 

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net