Klaus Iohannis s-a mutat într-o casă de lux. Domeniul e uimitor

vila_lac_3.jpg

vila lac 3, președinte, klaus iohannis
Vila Lac 3 are o suprafaţă de 1.045 mp, teren de tenis, patinoar, ponton, remiză pentru bărci şi e o adevărată fortăreaţă
Citeste tot despre: 

A stat un an în Vila Lac 2, dar de câteva zile Klaus Iohannis are casa pe care a râvnit-o. Surse oficiale au declarat pentru România TV că președintele țării s-ar fi mutat în Vila Lac 3.

Locuința de protocol în care a locuit Tarian Băsescu pe perioada mandetelor prezidențiale are un nou locatar. Klaus Iohannis s-ar fi mutat cu soția sa în Vila Lac 3.

A trecut un an de când este șeful stat, dar abia acum câteva zile se pare că a avut loc instalarea familiei prezidențiale.

Vila Lac 3, reparații de peste un milion de euro

Președintele nu s-a grăbit să ocupe somptuoasa locuință până când RA-APPS nu a finalizat toate lucrările de renovare începute în primăvara anului trecut. Deși costurile ar fi ajuns la aproximativ un milion de euro (nu există o cifră oficială dată de RA-APPS) Iohannis a spus că a avut o serie de cerinţe privind Vila Lac 3, dar că acestea nu au fost "extravagante".

"Nu am avut şi nu am cerinţe extravagante. Dar, da. Am cerut să fie zugrăvită casa, să fie reparată şi zugrăvită faţada. SPP a cerut să fie reparată o parte, specialiştii au cerut o consolidare a clădirii, dar cereri extravagante nu obişnuiesc să am", a spus primul om în stat.

klaus iohannisZoom
Klaus Iohannis are o locuinţă nouă de câteva zile
Foto: Click!

Din trei dormitoare au făcut unul imens

Pe de altă parte, Gelu Vişan, unul dintre liderii PMP, a mărturisit că trei dormitoare au fost dărâmate pentru a se face unul de 500 de mp, cu două intrări, şi în care cuplul prezidenţial se  bucură de un pat de 3 pe 3.

"Are motive, vrea să stea într-un dormitor de 500 metri pătrați cu deschidere spre lac. Vila este în renovare completă, a fost dat jos un perete ca să pună un geam imens. Structura de rezistență a imobilului este afectată total. Își ia un pat din străinătate, unul imens, care nu se face în România”, a mărturist Vișan la B1 TV, în vara nului trecut.

vila lac 3Zoom
Vila Lac 3 se află pe malul Lacului Snagov
Foto: Google Earth

Clădirea băgată intenționat pe lista celor cu risc seismic

Pentru ca vila să poată fi refăcută după pretențiile președintelui, aceasta a fost introdusă pe lista clădirilor cu risc seismic, imediat ce Băsescu a părăsit-o.

Fostul șef al statului a dezvăluio că s-a recurs la acest tertip intenționat, altfel nu se puteau face lucrări atât de ample, cu intervenție asupra structurii de rezistență.

vila lac 3Zoom
Vila Lac 3, într-una dintre puţinele imagini publice
Foto: RA-APPS

Atât Vila Lac 2, în care Iohannis a stat până acum, cât şi Vila Lac 3 sunt ambientate cu sculpturi şi picturi de patrimoniu, au interioare, din lemnu exotic adus din Indonezia şi Brazilia, piatră şi marmură de provenită din China şi India, mobilier îmbrăcat cu piele de Cordoba, tavane extensibile barisol, scrie tribuna.ro.

 

loading...
Loading...

Citește și

 • iohannis ceausescu

  Duminică, 24 ianuarie, Klaus Iohannis a sărbătorit alături de câteva mii de oameni, la Iaşi, împlinirea a 157 de ani de la Mica Unire a Principatelor Române. Un detaliu al vestimentaţiei președintelui Iohannis i-a retrezit asistenței amintiri cu... Nicolae Ceaușescu.

 • Florin Piersic

  Președintele Klaus Iohannis l-a decorat, miercuri, pe actorul Florin Piersic cu Ordinul Național ''Steaua României'' în grad de Ofițer, în ziua în care artistul împlinește 80 de ani.

 • klaus carmen iohannis

  Un lucru e sigur, președintele Iohannis nu va petrece românește nici de sărbătorile acestea. Familia prezidențială va pleca în vacanță chiar înainte de Crăciun și nu se va întoarce în țară decât după Revelion. Destinația președintelui este, ca în fiecare an de ceva vreme încoace, Florida. De ce pleacă Iohannis în fiecare an în America? Finul președintelui explică.

 • dan mihalache

  Funcţie grea, deplasări multe, răspundere mare. Nu-i uşor să fii mâna dreaptă a unui preşedinte de ţară. Chiar şi pe cei mai puternici bărbaţi de stat îi ajunge, la un moment dat, oboseala. Imaginile alăturate stau mărturie că până şi Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale a lui Klaus Iohannis, mai doarme, din când în când. Ce mai contează că acest lucru se întâmplă tocmai în timpul unei întâlniri importante cu oficialităţile din Serbia?