Klaus Iohannis a mers cu bicicleta prin București. Președintele s-a alăturat campaniei „Vinerea Verde”

klaus-iohannis-bicicleta-vinerea-verde.jpg

Klaus Iohannis pe bicicletă prin București
Preșledintele Klaus Iohannis s-a alăturat campaniei Vinerea Verde, și-a lăsat mașina acasă și a venit la Cotroceni cu bicicleta
Sursa foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a mers cu bicicleta prin București, plecând de la Vila Lac spre Palatul Cotroceni. El s-a alăturat, astfel, campaniei „Vinerea Verde”, care încurajează transportul alternativ pentru diminuarea nivelului de poluare.

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, vineri, cu bicicleta la Palatul Cotroceni, după ce a parcurs un  traseu de aproximativ 40 de minute prin Capitală. El s-a alăturat, astfel, campaniei Vinerea Verde, care încurajează utilizarea transportului alternativ pentru deplasare.

klaus-ionahhis-bicicleta-bucuresti.jpg

Klaus Iohannis pe bicicletă prin București
Klaus Iohannis a plecat de la Vila Lac și s-a îndreptat către Palatul Cotroceni
Sursa foto: presidency.ro

Klaus Iohannis, pe bicicletă prin București: „Avem extrem de mult trafic auto”

„Vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde, pe care o găsesc foarte bună”, a afirmat preşedintele, îndemnându-i pe toţi românii să lase maşina personală acasă şi să utilizeze bicicleta sau transportul public. „Orașele noastre sunt extrem de aglomerate mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Avem extrem de mult trafic auto și îi încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternative sau chiar să meargă pe jos. Mersul pe bicicletă este foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic și ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală. Evident că o alternativă care poate fi luată în seamă este transportul în comun. Merită fiindcă astfel vom reduce poluarea și întreaga mișcare în oraș va fi mai relaxată și mai plăcută”, a mai spus președintele.

klaus-iohannis-bicicleta-parc.jpg

Klaus Iohannis a mers pe bicicletă prin parc
SPP-ul abia a reușit să țină pasul cu un președinte atât de sprinten. De fapt, garda a respectat întocmai protocolul
Sursa foto: presidency.ro

Klaus Iohannis, într-o ținută impecabilă chiar și pe bicicletă

Preşedintele a plecat de la Vila Lac către Palatul Cotroceni, iar traseul lui pe bicicletă a început la Statuia Aviatorilor.

Klaus Iohannis a fost tot timpul flancat de SPP-iști și ei pe biciclete, a purtat mască de protecție și o cască de culoare gri, care s-a asortat perfect cu ținuta sa casual: pantofi, pantaloni la dungă și o geacă gri cu fermoar, deschisă ușor la gât. Ce a purtat președintele pe sub haină? Un pulover albastru și cămașă albă. 

klaus-iohannis-bicicleta-cotroceni.jpg

Klaus Iohannis, pe bicicletă, la porțile Palatului Cotroceni
Porțile Cotroceniului se deschid pentru președintele Iohannis care intră în curte pe bicicletă
Sursa foto: presidency.ro

klaus-iohannis-bicileta-scari-cotroceni.jpg

Klaus Iohannis, pe bicicletă, la intrarea în clădirea principală a Palatului Cotroceni
Președintele Iohannis a ajuns la birou. El a parcurs pe bicicletă un traseu de 40 de minute prin București
Sursa foto: presidency.ro

Ce este Campania Vinerea Verde 

Campania Vinerea Verde a fost lansată de către ministerul Mediului la 12 martie și încurajează românii să-și lase mașinile acasă și să se deplaseze pe bicicleta, trotinetele electrice, mijloacele de transport în comun sau chiar pe jos. Scopul este reducerea gradului de poluare din orașe și fluidizarea cât de cât a traficului auto. 

Campania îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

În prima zi a campaniei, în 12 martie, pentru a da un exemplu, mai mulți politicieni au venit pe jos la serviciu. Este vorba despre premierul Florin Cîțu, care a mers pe jos și a ajuns la Palatul Victoria în doar 15 minute. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a venit la birou cu metroul, iar ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a preferat să meargă pe jos, dar și cu mijloacele de transport în comun. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cel al Energiei, Virgil Popescu, şi cel al Muncii, Raluca Turcan, au folosit maşini electrice. Și vicepremierul Dan Barna a mers pe jos la muncă, spunând că nu este prima dată când face acest lucru.

CITEȘTE ȘI: Campania ”Vinerea Verde”, din 12 martie. Ministerul Mediului propune ca la final de săptămână să lăsăm mașinile acasă

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1