Klaus Iohannis: "Locuiam şase persoane în două camere"

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis va lansa volumul "Pas cu pas"Foto: Arhiva personală
Klaus Iohannis va lansa volumul "Pas cu pas"Foto: Arhiva personală

Noul preşedinte al României, Klaus Iohannis, îşi va lansa, miercuri (19 noiembrie), ora 17.30, la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, volumul autobiografic "Pas cu pas". Cu această ocazie, va avea şi o sesiune de autografe.

Evenimentul e programat la Pavilionul Central de la Romexpo (Bucureşti). Cartea tratează o serie variată de întâmplări din viaţa fostului primar din Sibiu, povesteşte copilăria şi adolescenţa lui Klaus Iohannis, cum a ajuns edil şi ce lucruri a făcut pentru acest oraş, ce planuri de viitor are pentru România şi explică cum vrea să implementeze sloganul campaniei sale "România lucrului bine făcut" la nivel naţional.

Din primul capitol al cărţii lui Klaus Iohannis, "Pas cu pas" intitulat Anii de formare, în prima parte a acestuia, Copilăria pe Strada Cetăţii, putem face cunoştinţă cu copilul Klaus, cel care a copilărit pe străzile din vecinătatea centrului istoric al Sibiului, loc unde acesta se juca împreună cu ceilalţi copii de vârsta sa şi cu casa în care acesta a locuit cu părinţii.

Cartea care va fi lansată miercuri
Cartea care va fi lansată miercuri

"Am crescut pe străzile vechi, din apropierea Centrului istoric. Nu cred să fie zid sau cotlon pe care să nu-l fi descoperit atunci. Erau vremuri în care copiii încă puteau să alerge liberi pe străzi, fără să fie nimeni îngrijorat că li s-ar putea întâmpla ceva... Părinţii mei au fost oameni simpli, fără funcţii: mama a fost soră medicală, fără apartenenţă politică, iar tata a fost tehnician la o întreprindere. Îmi amintesc cele două încăperi, în care am locuit o perioadă, dintr-o casă care mai există şi astăzi, pe strada Papiu Ilarian colţ cu Tipografilor. Stăteam împreună cu mama, tata, sora mea, Krista (cu patru ani mai mică decât mine) şi bunicii. Desigur, nu a fost uşor să ne gospodărim într-un spaţiu atât de mic, dar la vârsta aceea astfel de lucruri nu mi se păreau o problemă... Şi la grădiniţă, şi la şcoală am fost înscris la secţia germană, unde învăţam, la vremea respectivă, aproape numai copii de etnie germană. Am mers la şcoli din Centru, considerate pe atunci ca fiind şcoli de cartier. Şi la grădiniţă, şi la şcoală am avut colegi români, însă foarte puţini. Clădirea şcolii la care am mers în primele două clase există încă, dar de mult timp acolo funcţionează o şcoală specială", povesteşte Klaus Iohannis în cartea "Pas cu pas".

Klaus Iohannis ne prezintă şi anumite detalii din porgramul zilnic pe care îl are omul care a fost ales preşedintele României. "În ultimii ani, de când am ajuns persoană publică şi am tot mai multe responsabilităţi, nu mai am un program foarte previzibil. Sunt zile când trebuie să mă trezesc la 4 dimineaţa ca să ajung la 10 în Bucureşti şi sunt zile când mă scol la 7 ca să ajung la 8 la birou. Nu mai există ceea ce se cheamă „un program tipic“. Dar ordine, da. În cazul meu, până şi o zi fără program oficial seamănă destul de mult cu una cu program oficial, doar că este mai scurtă! Într-o astfel de zi, am program de casă: mă ocup de grădină, fac mici reparaţii în casă; când sunt norocos, merg în excursii sau am întâlniri cu prietenii, ca orice om".

Pas cu pas

Editura Curtea Veche

216 pagini

15 lei

Poate fi comandată online aici.

Cuprinsul cărţii "Pas cu pas", de Klaus Iohannis

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net