Îți pasă ce aer respiri? Atunci plantează un copac pe 14 noiembrie!

Ultima actualizare:

    Un milion de puieți vor fi plantați pe 14 noiembrie
Un milion de puieți vor fi plantați pe 14 noiembrie

Cea mai mare campanie de responsabilizare a cetățenilor a fost demarată marți de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Reprezentanții instituției, în parteneriat cu Asociația EcoAssist, îi cheamă pe români să planteze un copac pentru sănătatea generațiilor viitoare. Pe 14 noiembrie, nu mai puțin de un milion de puieți trebuie plantați în toată țara. Află mai jos unde poți face acest gest nobil.

Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim”, Ministerul Mediului vrea să-i covingă pe români să-și rupă o oră din viața lor pentru a pune o cărămidă la temelia societății de mâine. Pe 14 noiembrie, 650.000 de români sunt așteptați să planteze circa un milion de arbori pe terenuri neproductive sau lăsate de izbeliște, identificate de primăriile din toată țara. De exemplu, e nevoie de puieți în zona comunei Boboc din județul Buzău, unde au fost identidicate 3,6 hectare de terenuri neproductive. E nevoie de ajutorul vostru în comuna Bezdead, Dâmbovița, unde au fost identificate numeroase terenuri afectate de alunecări de sol. O plantație de 4,1 hectare va fi creată în satul Feteni, județul Vâlcea, unde împădurirea e necesară pentru fixarea solului în vederea evitării unor viitoare alunecări de teren. O hartă care cuprinde toate zonele în care sunt programate plantări găsiți pe site-ul plantamfaptebune.ro. Verificați-o pentru a ști care este cea mai apropiată plantație de casa voastră!

„Ne așteptăm ca peste 650.000 de români să fie alături de noi pe 14 noiembrie și fiecare să planteze cel puțin un puiet într-un loc care îi este la îndemână. ROMSILVA va furniza gratuit puieții necesari împăduririi terenurilor puse la dispoziție de administrațiile publice locale și va oferi asistență de specialitate pe toate plantațiile pe care se vor implica voluntarii. Totodată, specialiștii ROMSILVA vor îngriji puieții ce vor fi plantați, până la atingerea maturității”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net