Iohannis şi-a pus cenuşă-n cap după ce a luat apărarea Antenelor

klaus_iohannis.jpg

klaus iohannis
Klaus Iohannis a spus la Bruxelles că legea trebuie aplicată şi în cazul trustului Intact
Foto: arhiva Click!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la Bruxelles, că înţelege foarte clar mesajul pe care românii i l-au dat pe Facebook după declaraţiile sale pe tema Intact, el dând asigurări că nu a avut şi nu are nicio intenţie de a apăra pe cineva în faţa legii.

În declaraţiile de presă susţinute în noaptea de vineri spre sâmbătă (19 - 20 februarie), la finalul Consiliului European, şeful statului a ţinut să aducă lămuriri pe marginea declaraţiilor făcute miercuri pe tema Intact.

''În timp ce am negociat aici la Bruxelles toate aceste lucruri, în spaţiul public de acasă din România a apărut o îngrijorare, o preocupare legată de o afirmaţie pe care am făcut-o în legătură cu o posibilă evacuare a unei televiziuni. Am făcut această afirmaţie miercuri fiindcă atunci evaluarea mea a fost că este posibil ca prin acţiune aşa cum a fost ea concepută să fie afectată libertatea de exprimare, libertatea presei. Acest lucru mi s-a părut că trebuie atenţionat. Ulterior am aflat că această afirmaţie a mea care a vrut doar să atragă atenţia că este posibil să fie afectată libertatea presei a fost interpretată în foarte multe feluri, poate şi datorită faptului că m-am exprimat foarte succint", şi-a început preşedintele explicaţiile, potrivit Mediafax.

El a respins faptul că şi-ar fi "schimbat abordarea", aşa cum s-a "vehiculat", şi a insistat asupra faptului că va apăra statul de drept.

''S-au făcut fel şi fel de supoziţii că aş fi mai puţin ataşat de statul de drept. Toate aceste speculaţii sunt fără niciun fel de suport real. Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta pentru ca România să rămână un stat de drept. Este evident - şi am spus acest lucru de nenumărate ori - că o decizie judecătorească trebuie aplicată. Nu există niciun fel de discuţie aici. În acelaşi fel sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la revoluţia din decembrie 1989 şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate - nu neapărat dintr-o intenţie, ci dintr-o abordarea stângace câteodată - acest lucru trebuie atenţionat'', a explicat Klaus Iohannis.

"Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe să apăr pe cineva în faţa legii. Eu vreau să se impună legea şi sper că prin aceste pecizări am lămurit un pic mai bine situaţia. Vreau să spun că am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit via Facebook", a fost concluzia cu care preşedintele şi-a încheiat discursul.

''Eu nu sunt apropiat de această televiziune, de acest trust de presă'', a mai spus Iohannis, invocând faptul că în campania pentru prezidenţiale din 2014 "accentele au fost tocmai de altă natură".

Gafa lui Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, referitor la cazul trustului Intact, că libertatea de expimare nu poate fi suprimată pentru ''banale motive administrative'', criticând abordarea ''heirupistă'' a ANAF.

"În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă", a declarat preşedintele la Biblioteca Centrală Universitară, înaintea unei dezbateri.

Preşedintele a mai spus că situaţia în care este trustul Intact este "neplăcută şi inutilă" şi că a constatat deschidere la factorii de decizie în acest caz, în urma discuţiilor pe care le-a avut pe această temă.

"Cu siguranţă prin discuţii aşezate şi calme până la urmă se găsesc soluţii convenabile", a mai spus Klaus Iohannis.

Loading...

Citește și

 • klaus iohannis presedinte cms sedinta

  Preşedintele Klaus Iohannis a fost aspru criticat pe pagina de Facebook, după ce miercuri seară a declarat că ANAF a avut o „abordare heirupistă“ atunci când a notificat Antenele să părăsească în cinci zile sediul confiscat de stat în urma unei decizii judecătoreşti.

 • mircea badea klaus iohannis

  După ce președintele Klaus Iohannis a fost aspru criticat pe pagina sa de Facebook, un „aliat” neprevăzut îi sare în apărare. Miercuri seară (18 februarie), șeful statului a declarat că ANAF a avut o „abordare heirupistă” atunci când a notificat Antenele să evacueze în cinci zile sediul confiscat de stat în urma unei decizii judecătorești. 7.000 de români i-au dat „unlike” paginii de Facebook a președintelui României, în doar câteva ore. Acum, Mircea Badea îi sare în apărare.

 • tudor chirila klaus iohannis declaratii

  După ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, referitor la cazul trustului Intact, că libertatea de expimare nu poate fi suprimată pentru „banale motive administrative”, artistul Tudor Chirilă i-a dat o replică dură.

 • iohannis ceausescu

  Duminică, 24 ianuarie, Klaus Iohannis a sărbătorit alături de câteva mii de oameni, la Iaşi, împlinirea a 157 de ani de la Mica Unire a Principatelor Române. Un detaliu al vestimentaţiei președintelui Iohannis i-a retrezit asistenței amintiri cu... Nicolae Ceaușescu.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1