Iohannis în Secuime: ”Tinerii maghiari trebuie să vorbească bine limba română”

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis le-a atras atenția maghiarilor că trebuie să cunoască limba țării în care locuiesc
Klaus Iohannis le-a atras atenția maghiarilor că trebuie să cunoască limba țării în care locuiesc

Şeful statului i-a îndemnat pe tinerii maghiari din judeţele Harghita şi Covasna să înveţe limba română pentru a-și lărgi orizontul de oportunități. Iar pe politicieni i-a îndemnat să renunţe la "concepţii care ţin prea mult de politicianism şi prea puţin de oameni".

”Mă îngrijorează soarta tinerilor din zonă care nu vorbesc bine limba română. Să nu le limităm viitorul din cauza unor concepţii care ţin prea mult de politicianism şi prea puţin de oameni. Pentru a putea lucra și aici, și la București, și în orice parte a țării. Situaţia trebuie depăşită, deopotrivă pentru a putea trăi în armonie şi pentru a le asigura acestor tineri un viitor”, a declarat Klaus Iohannis la dezbaterea cu autoritățile locale din Harghita și Covasna, organizată la Consiliul Judeţean Harghita.

În acest context, președintele a cerut ca reprezentanţii comunităţii maghiare şi cei ai Ministerului Educaţiei să găsească urgent soluţiile cele mai bune.

"Autonomia pe criterii etnice nu este de dorită. Responsabilitatea dv. este extrem de mare și vă revine sarcina de a crea un climat de bună înțelegere și respect în comunități. Dincolo de disputele politice, românii și maghiarii trăiesc în armonie într-o Europă a valorilor”, a continuat președintele.

Totodată, primul om în stat a subliniat potenţialul major pe care îl are această regiune, mai ales în materie de turism, dar a evidenţiat şi restanţele care sunt încă vizibile: lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate, care să cotecteze zona la restul ţării, şi deficitul de investiţii, inclusiv străine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net