Iohannis, mesaj către Dragnea: ”Dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioți, e problema sa”

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis atacă PSD și Guvernul Dăncilă și din străinătate
Klaus Iohannis atacă PSD și Guvernul Dăncilă și din străinătate

”Nerealizări majore”, ”să mai citească un pic legea”, ”colaborare obligatorie în probleme de politică externă”, ”ultimul cuvânt potrivit Constituției îl voi avea eu”. Sunt conform news.ro, câteva dintre mesajele trimise joi, de președintele României, Klaus Iohannis către Guvern și președintele PSD, Liviu Dragnea. Aflat joi la Sofia, la la o reuniune a Consilului European, cel mai important om din stat i-a răspuns liderului principalului partid din România, care acuzase că ”epoca Iohannis este mai rea decât epoca Băsescu”.

"În chestiunea politicii externe colaborarea nu este opţională, este obligatorie. Nu există, sau cel puţin nu ar trebui să existe abordări diferite. România va fi puternică doar în măsura în care va vorbi pe o singură voce în chestiuni importante de politică externă şi acest lucru a fost bine înţeles toată lumea", a spus şeful statului despre scandalul mutării ambasadei României din Israel.

Klaus Iohannis a transmis clar că el va decide și nu PSD în acest subiect, chiar dacă PSD a anunțat că Guvernul Dăncilă, face o evaluare a argumentelor pro și contra mutării reprezentanței diplomatice.

 "Este bine să ştim unde stăm. De acolo se va lua o decizie şi ultimul cuvânt, conform Constituţiei, îl voi avea eu. Dar nu am decis niciodată în chestiuni importante sau chiar mai puţin importante pentru România fără să fiu informat. Deci un decident care se trezeşte vorbind într-o ţară străină fără să cunoască toate datele problemei greşeşte profund. Nu am de gând să greşesc în această chestiune", a declarat preşedintele.

Iohannis va critica în continuare Guvernul Dăncilă și a spus motivele.

”A veghea nu este o stare pasivă. Nu vreau să asist până dăm cu oiștea în gard. Dacă văd că lucrurile merg prost, este obligația mea să atrag atenția, să convoc la discuții, să cer opinii informate(…)Dacă celor de la PSD și din Guvern nu le place să le arate cineva oglinda, atunci n-au decât să lucreze mai bine”, i-a transmis Iohannis lui Dragnea.

Președintele a criticat punctual stadiul absorbției fondurilor europene.”Avem nerealizări majore la capitolul fonduri europene și voi face zilele următoare o declarație pe această temă fiindcă altfel se pare că doar scriu scrisori și nu se rezolvă problema”, a amenințat Iohannis potrivit news.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net