Iohannis a mers să strângă gunoaie de pe râul Argeș: "Marginea drumului nu e groapă de gunoi"

klaus.jpg

Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a participt la campania „Let’s Do It, Romania!”, într-o acțiune de strângere a gunoaielor de pe râul Argeș
Foto: captură Digi24

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Președintele Klaus Iohannis a mers, miercuri (9 iunie), în localitatea Dărăști, județul Ilfov, pentru a lua parte la o campanie de curățenie pe malul râului Argeș. Șeful statului a declarat că oamenii trebuie să învețe că marginea drumului nu este groapă de gunoi. El a îndemnat comunitățile locale să organizeze acțiuni de strângere a deșeurilor.

Președintele Klaus Iohannis a luat parte miercuri, de la ora 12:00, la campania „Let’s Do It, Romania!”, într-o acțiune de strângere a gunoaielor de pe râul Argeș Activitatea a avut loc în apropierea localității Dărăști, județul Ilfov. Președintele i-a îndemnat pe dascăli să facă muncă de conștientizare încă din școală, pentru ca cei mici să înțeleagă că locul deșeurilor nu este în natură.

"Depinde de noi să avem grijă de mediul înconjurător"

nde1ngi2odq2ndaxotnlndrmndixmmmzn2e.thumb_.jpg

Klaus Iohannis a strâns gunoaie alături de voluntari
Foto: Administratia prezidentiala

"Am venit astăzi aici ca să adunăm gunoaie, ca să adunăm gunoaie aruncate de concetățeni de-ai noștri care încă nu au înțeles, din păcate, că natura nu este groapă de gunoi. Pe drumul încoace, probabil ați observat, peste tot gunoaie, moloz la marginea drumului și cred că este momentul să o spunem foarte clar și apăsat. Trebuie să acceptăm cu toții că marginea drumului nu este groapă de gunoi, albia râului nu este groapă de gunoi.

Depinde de noi să avem grijă de mediul înconjurător. Și dacă cineva crede că faptul că locuiește în oraș nu are nicio legătură cu mediul pot să-l contrazic direct. Nu există viață sănătoasă fără un mediu sănătos. De aceea, trebuie să ne implicăm și nu, nu este suficient să ne enervăm dacă vedem o grămadă de gunoaie lăsată de cineva care atât a înțeles. Trebuie să facem ceva. Acest „să facem ceva” poate să aibă forma acțiunii de astăzi. Împreună cu voluntarii „Let’s Do It, Romania!”, astăzi vom aduna gunoaie aici, de pe malul Argeșului. Dar această acțiune – care este una foarte valoroasă și vreau să laud în mod expres și să apreciez această formă de implicare civică reprezentată aici de „Let’s Do It, Romania!” – este un exemplu.

Mulți, mai ales tineri, sunt alături de noi, înțeleg nevoia unor astfel de acțiuni, însă încurajez autoritățile locale să fie și ele alături de noi. Depinde foarte mult de primar, de consilierii locali să organizeze acțiuni de colectare a gunoaielor, a deșeurilor. Depinde foarte mult de dascăli, să facă muncă de conștientizare în școală, ca tinerii să înțeleagă că locul gunoaielor și a deșeurilor nu este în natură, ci acolo unde ele se colectează. Sigur, aceste centre trebuie organizate iarăși de autorități.

Vedeți că este un întreg circuit pe care trebuie să-l avem și noi în România. Este momentul pentru acțiuni decisive și pentru a încuraja astfel de acțiuni, pentru a proteja, pentru a curăța mediul, pentru asta am venit astăzi aici, împreună cu voluntarii „Let’s Do It, Romania!”.
So, let’s do it! Adică la treabă!", a declarat Klaus Iohannis.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul