Iohannis: „Întâlnirea cu Macron a fost foarte, foarte bună”

iohannis.jpg

iohannis
Președintele țării i-a făcut o invitație omologului său francez, iar acesta va vizita în curând România
Citeste tot despre: 

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său francez, Emmanuel Macron, afirmând la final că aceasta a fost "foarte, foarte bună" şi s-a convenit ca România şi Franţa să colaboreze în vederea întăririi unor formate europene. În urma acestei întrevederi, Emmanuel Macron a declarat că a acceptat invitația de a veni în România.

Iohannis a spus că în timpul discuției, care a durat aproximativ 30 de minute, au fost abordate teme precum Schengen, bugetul zonei euro şi situaţia muncitorilor detaşaţi, transmite news.ro. "Am avut o primă întâlnire aşezată bilaterală cu preşedintele Macron. Am abordat într-un timp foarte scurt multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare şi bilaterală şi formate europene. Am discutat despre colaborări de exemplu pe Schengen, despre colaborarea pe care o pregătim pentru sezonul cultural", a spus Iohannis, afirmând că întâlnirea a fost "foarte, foarte bună".

S-a discutat despre detașarea muncitorilor

O temă importantă de discuţie a fost directiva europeană privind detaşarea muncitorilor, ridicată în cadrul întâlnirii de Emmanuel Macron. "Doreşte să colaboreze cu noi, am arătat toată deschiderea pe acest dosar. (...) Trebuie să găsim soluţii care satisfac şi o parte şi cealaltă. Nu are rost să ne ascundem după deget şi să rămână fiecare pe poziţia lui. Trebuie discutat, trebuie negociat, trebuie soluţionată chestiunea", a spus Iohannis. El a precizat că s-a discutat şi despre întârirea colaborării cu Franţa în alte formate europene, România dorind să participe la discuţia privind bugetul zonei euro. "Am convenit să lucrăm împreună pentru a întări formate europene. Am propus printre altele ca proiectul bugetului zonei euro, propus de preşedintele Macron, să fie deschis şi pentru alţii, pentru noi, care acum nu suntem în zona euro, dar avem acest obiectiv şi suntem interesaţi să colaborăm", a explicat Iohannis.

„Nu este o problemă dacă se schimbă Guvernul”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat la Bruxelles după întâlnirea Emmanuel Macron că a discutat "foarte pe scurt" şi despre situaţia din România, dând asigurări că ţara este stabilă şi că nu este "o problemă" faptul că se schimbă Guvernul."Eu îi asigur pe toţi cu care mă întâlnesc că România este stabilită şi chiar dacă în momentul de faţă se lucrează la formarea unui nou Guvern nu afectează procesele în care este implicată România", a spus preşedintele. El a precizat că acest subiect a fost discutat "foarte pe scurt". Şeful statului a adăugat că astfel de teme le abordează din proprie iniţiativă."E important să spun partenerilor de discuţii că suntem o ţară stabilă. Nu e o problemă dacă se schimbă Guvernul", a mai spus Iohannis.

Loading...

Citește și