Învăţătoarea care făcea trafic de ţigări: “Să-mi bag … în două sute de mii!”

invatatoare1.jpg

alina idriceanu
Alina Idriceanu, învăţătoarea acuzată de contrabandă cu tutun
Foto: "Adevărul"

Alina Mădălina Idriceanu (26 ani), învăţătoarea din comuna vasluiană Tătărăni, arestată la sfârşitul lunii aprilie şi, ulterior, plasată sub control judiciar, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, alături de alte opt persoane, fiind acuzată de contrabandă cu ţigări. Ea folosea un limbaj obscen în convorbirile cu ceilalţi traficanţi.

Alina Mădălina Idriceanu este soţia lui Rio Ţocu Vasilică, liderului interlopilor din Huşi, cel care în anul 2009 a dat pus la cale un jaf de proporţii la un bâlci din Adjud, furând 1,2 milioane de lei din rulota unor rivali. În toamna lui 2015, tânăra, în ciuda faptului că era cunoscută cu antecedente penale, a ajuns învăţătoare în satul Bălţaţi, comuna Tătărăni, în urma unui concurs organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, la angajare nefiindu-i necesar cazierul judiciar. A intrat în vizorul poliţiştilor în februarie 2016, când a fost prinsă  în Vama Albiţa cu maşina ticsită cu ţigări de contrabandă. Episodul n-a descurajat-o, astfel că învăţătoarea nu s-a oprit din activităţi infracţionale. ”După ce a fost depistată, inculpata a continuat activitatea infracţională, şi-a achiziţionat un alt autoturism marca Opel, cu care a circulat cu numere provizorii şi care, de asemenea, a fost folosit la transportul de ţigări”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Pentru preluarea şi vânzarea ţigărilor, Alina Idricieanu a pus la cale o adevărată reţea în care au fost implicate mai multe rude. Sfaturile le primea chiar de la soţul ei aflat în puşcărie, unde ispăşeşte o pedeapsă de zece ani de închisoare.

Pentru a nu fi prinsă, Idriceanu discuta codificat la telefon. Interceptările realizate de procurori în acest dosar scot la iveală limbajul vulgar folosit de tânăra învăţătoare în relaţiile cu traficanţii de ţigări. Într-o convorbire interceptată, interceptare, Alina Idriceanu I se adresa în felul următor lui Cristinel Ramaşcanu, alt inculpat în dosar: “Bă, matematico! Cât vine, bă, paişpe cu şapte? Hă?”. În acelaşi dialog, învăţătoarea mai spune: “Văleu, bată-te-ar focu’, te puneai la două sute, frate! Să-mi bag (limbaj obscen) în două sute de mii!”.

Învăţătoarea contrabandistă este cercetată şi în Italia pentru trafic de minore, infracţiune pentru care autorităţile italiene au amendat-o, acum doi ani, cu 15.000 de euro.

Vezi întreaga poveste pe adevarul.ro!

 

Loading...

Citește și

  • elevi, scena violenta

    Un profesor de sport din comuna dâmboviţeană Hulubeşti şi-a ieşit din minţi când a aflat că iubita sa, profesoară de chimie în aceeaşi localitate, l-ar fi înşelat. Bărbatul n-a ţinut cont că femeia se afla la o serbare de 1 iunie, alături de zeci de elevi, şi a lovit-o. Episodul violent a fost înregistrat de o cameră de supraveghere amplasată în centrul comunei.