Intervenție dificilă la Iași. Femeie de 48 de ani, operată trei ore pe creier în întuneric

Ultima actualizare:

    Pacienta poate să zâmbească din nou acumFoto: adevarul.ro
Pacienta poate să zâmbească din nou acumFoto: adevarul.ro

Chirurgii Spitalului de Neurochirurgie din Iași au mai făcut o minune. După trei ore dificile de operație, o femeie în vârstă de 48 de ani a primit o nouă șansă la viață.

Originară din Câmpulung Moldovenesc, pacienta avea o tumoră pe creier de 5,5 cm, care i-a produs probleme în ultimul timp: ”Nu am mai putut vorbi. De fapt, să vorbesc articulat. Ştiam ce vreau să spun, dar nu-mi ieşea pe gură, îmi ieşeau nişte bazaconii, cuvinte prosteşti ce nu aveau legătură cu ceea ce gândeam eu. Lipsa de concentrare a fost totală, nu mai puteam scrie mesaje pe telefon, nu ştiam unde mă duc şi de unde vin. Nu am crezut că mai văd vreodată lumina zilei”, a spus, după operație, pacienta pentru adevarul.ro.

Intervenţia chirurgicală a durat trei ore şi s-a încheiat cu succes. Cu ajutorul unui preparat special, medicii au reuşit o localizare, delimitare şi o rezecţie de 98% a tumorei. E vorba despre o substanţă de contrast care se fixează pe celulele tumorale. După cum a explicat pentru adevarul.ro Lucian Eva, managerul spitalului, intervenţia chirurgicală a avut loc în întuneric, iar pe fondul albastru al câmpului operator, tumora s-a văzut în culoarea violet, lucru care i-a ajutat pe neurochirurgi să o delimiteze cât mai precis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net