Interceptări Gabriel Oprea: «Dacă îmi mai dai telefoane te...»

gabriel_oprea.jpg

gabriel oprea senator decizie coloana
Gabriel Oprea e acuzat că a folosit abuziv coloanele oficiale

O serie de interceptări din dosarul lui Gabriel Oprea arată felul în care a fost cumpărată maşina de lux pentru ministru, dar şi relaţiile cu subordonaţii din minister.

Interceptările arată că ministrul era foarte dur în limbaj cu subordonaţii, iar aceştia erau timoraţi când avea de raportat probleme, scrie adevarul.ro.

O misiune de transport a câtorva “curcani” pentru ministru a eşuat pentru că s-a defectat maşina de serviciu, iar şeful Direcţiei Logistice a ministerului a trebuit să sune şi să raporteze incidentul, pentru care s-a ales cu o muştruluială. Incidentul a avut loc în iulie 2015, când Gabriel Oprea l-a înjurat pe şeful Direcţiei Generale Logistice a MAI doar pentru că maşina de la minister pe care o ceruse pentru a căra acasă nişte “curcani” s-a stricat.

STENOGRAME

Radu Butunoi: Am onoarea, domnule ministru. Ordonaţi!

Gabriel Oprea: Deci, mă, mâine... ai primit aia cu... curcanii?

Radu Butunoi: Am luat toate măsurile!

A doua zi, ministrul a fost informat că maşina de transport s-a defectat.

Radu Butunoi: Permiteţi să vă informez o... problemuţă. Avem o problemă cu Phaetonu’ la un calculator. Şi vrem... Nu se poate rezolva decât în service şi dacă aprobaţi de mâine să schimbăm cu BMW-ul ăla de la SPP.

Gabriel Oprea: Bine, dar dacă îmi mai dai telefoane şi-mi spui treaba asta, te... (verb obscen)!

Ce acuzaţii i se aduc fostului ministru

Gabriel Oprea este acuzat de de procurori că ar fi beneficiat de echipajele de poliţie pentru deplasări, în mod ilegal şi „ar fi încheiat un protocol în baza căruia procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,a beneficiat , în mod nelegal, de însoţirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliţiei rutiere”, potrivit comunicatului DNA.

Mai mult, senatorul Gabriel Oprea ar fi cheltuit banii instituţiei pe care o conducea pentru a cumpăra o maşină de ultimă generaţie, un Audi 8, de 410.000 lei (92.000 euro), exclusiv pentru deplasările lui în oraş. Dezvăluirile au fost făcute de Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) şi Pavel Gabriel-Nicolae, şef al serviciului juridic, ambii anchetaţi de DNA.

Mai multe informaţii despre dosarul lui Gabriel Oprea dar şi alte interceptări găsiţi aici.

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea lui Gabriel Oprea ca ministru de Interne. Anterior, Oprea îşi dăduse demisia din funcţia de vicepremier, iar acum va prelua mandatul de la Interne, ca ministru plin.

  • Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a încasat din chirii peste 150.000 €, doar anul acesta, relatează Antena3. Oprea are o casă în Pipera şi una în Bucureşti.

  • gabriel oprea

    Un întreg val de critici a apărut pe reţelele de socializare la adresa ministrului de Interne, Gabriel Oprea, după ce poliţistul aflat în faţa "coloanei oficiale", Bogdan Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră şi-a pierdut viaţa în misiune.

  • A fost nevoie să moară un om ca să se afle, în sfârşit, mizeriile făcute de Gabriel Oprea cât timp a condus Ministerul de Interne. Procurorii DNA confirmă ceea ce Click! a dezvăluit în ultimele luni. Fostul vicepremier, poreclit ”Interesul naţional”, mergea cu girofar chiar şi la piaţă, la restaurant sau spre casă. Oamenii legii au cerut luni (25 ianuarie) începerea urmăririi penale împotriva lui Oprea. Colegii lui senatori trebuie să ia în discuţie această cerere.

  • mama, bogdan ginină, polițist, mesaj

    Stejarii”Mama polițistului Bogda Gigină, mort în coloana oficială a lui Gabriel Oprea, rupe tăcerea. Femeia spune că știe exact de unde venea fostul vicepremier în momentul în care fiul său îi deschidea calea cu motocicleta, prin București, cu 139 km/h.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1