Inima unei românce bate de acum în pieptul unui sârb

Ultima actualizare:

    Inima este motorul organismuluifoto: Facebook SUUB
Inima este motorul organismuluifoto: Facebook SUUB

De sărbători, patru oameni au primit cel mai frumos cadou. Au primit șansa la viață. Inima, ficatul și rinichii unei femei de 44 de ani au salvat viețile unor pacienți ale căror vieți erau în mare pericol. Cordul femeii a fost trimis în Serbia, iar ficatul și rinichii au rămas în România.

Donatoarea a fost adusă la Spitalul Universitar din București cu un anevrism cerebral rupt. În ciuda tuturor eforturilor, medicii nu au mai putut face nimic.

”Astăzi de dimineață, la Spitalul Universitar de Urgență București a avut loc o prelevare multiplă de organe (rinichi, ficat și inimă). Intervenția a fost realizată în Blocul Operator Central și a fost efectuată de o echipă multidisciplinară care cuprinde medici din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, din cadrul Institutului Clinic Fundeni, din cadrul Agenției Naționale de Transplant, dar și medici din partea Eurotransplant”, a transmis Spitalul Universitar din Capitală.

Aceste organe vor salva viețile a patru bolnavi. Rinichii și ficatul au fost duse de medici la Institutul Clinic Fundeni, iar inima va ajunge la un bolnav din Serbia, conform deciziei luate de specialiștii de la Eurotransplant.”Pacienta donatoare, o femeie de 44 de ani, a fost îngrijită în Spitalul Universitar de Urgență București, având un anevrism cerebral rupt, iar în cursul zilei de ieri s-au întrunit condițiile pentru a putea fi realizată prelevarea organelor. Astfel, în pragul Sărbătorilor de Iarnă trei bolnavi au primit o nouă șansă la viață și mulțumim foarte mult familiei donatoarei care a înțeles importanța donării de organe în scopul salvării altor vieți. Este un gest nobil pe care l-au făcut în preajma Sfintei Sărbători a Crăciunului și apreciem decizia dumnealor. Transmitem condoleanțe familiei îndurerate”, a mai precizat Spitalul Universitar într-un comunicat de presă.Acesta este a doua prelevare de organe realizată în luna decembrie la Spitalul Universitar de Urgență București. În urma cu 10 zile de la un pacient victimă a unui accident rutier echipa medicală a prelevat rinichii, ficatul și corneea. Organele prelevate au ajuns la patru bolnavi, care au primit, astfel, o nouă șansă la viațăSpitalul Universitar de Urgență București este un membru activ în cadrul Programului Național de Transplant alături de alte spitale din România acreditate pentru activitatea de recoltare de organe de la pacienții aflați în moarte cerebrală.

Citește și:

Inima unei actriţe din România bate în pieptul unui croat. Ema Vețean a salvat de fapt 5 vieţi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net