Informare ANM de vreme rea. Ninsori, polei și vânt puternic până miercuri

ninsoare-in-bucuresti.jpg

Ninosare în București
Meteorologii au prelungit avertizarea meteo de vreme rea
Sursa foto: Adevărul

ANM prelungește informare de vreme rea și anunță ninsori, polei și vânt puternic până miercuri, la ora 10.00. Aceste fenomene meteorologice vizează mai ales în sud-estul țării.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 8 decembrie, ora 10:00 - 9 decembrie, ora 10:00, în sud-estul ţării se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în Bărăgan şi în sud-estul Moldovei, transmite Agerpres. În Carpaţii de Curbură, în Carpaţii Meridionali, în restul Munteniei şi al Moldovei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 5 - 10 cm.

Informare ANM de vreme rea. Vânt puternic pe Litoral și la munte

În cursul zilei de marţi, vântul va avea intensificări în sudul Banatului, jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea şi la munte, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor depăşi temporar 55 - 65 km/h.De asemenea, în noaptea de marţi spre miercuri, pe crestele din vestul Carpaţilor Meridionali şi în zona Munţilor Banatului, rafalele vor depăşi 80 - 90 km/h, zăpada fiind spulberată.

Când se încălzește vremea

Meteorologii precizează că, în următoarele zile, temporar se vor semnala precipitaţii în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice, estice şi centrale, precum şi în zonele de munte, unde cantităţile de apă vor fi însemnate. Cu toate acestea, începând cu zilele următoare vremea intră într-un ușor proces de încălzire.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1