Infirmiera din Balş şi-a abandonat bebeluşul de frica socrilor

Ultima actualizare:

    Bebeluşul abandonat  a fost dus la Spitalul  Judeţean de  Urgenţă Slatina
Bebeluşul abandonat a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

Femeia care şi-a abandonat trei zile în frig copilul, într-o casă fără uşi şi ferestre, şi-a continuat viaţa ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Mergea zilnic la lucru, la spitalul din Balş, şi venea doar o dată pe zi să-l alăpteze pe bebeluş. A ascuns nou-născutul de cei doi copii pe care-i mai are şi de ochii socrilor care n-ar fi de acord cu relaţia ei nouă, la doi ani după ce i-a murit soţul.

Infirmiera în vârstă de 40 ani, din Morunglav, judeţul Olt, văduvă de aproximativ doi ani, a născut cu nouă zile în urmă un băieţel, iar la două zile l-a abandonat într-o casă fără uşi şi ferestre, unde acesta a supravieţuit trei zile doar cu o masă pe zi, relatează adevarul.ro. Femeia care i-a dat viaţă şi-a continuat traiul de zi cu zi ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Audiată de către anchetatori vineri, 31 ianuarie 2020, femeia, infirmieră la Spitalul Orăşenesc Balş, a făcut declaraţii contradictorii. La început, le-a spus poliţiştilor şi procurorului că nu ea este cea care ar fi dat viaţă acelui copil. După ce a fost supusă unei expertize medico-legale şi astfel s-a stabilit că a născut de curând, femeia şi-a schimbat declaraţiile, însă în continuare a fost incoerentă. Le-a spus anchetatorilor mai întâi că a vrut să nască la spitalul din Slatina, unde s-ar fi prezentat fără cartea de identitate, motiv pentru care personalul medical ar fi trimis-o acasă. 

Casa părăsită  a aparţinut bunicilor Tatianei Truţă
Casa părăsită a aparţinut bunicilor Tatianei Truţă

Atunci s-ar fi declanşat travaliul, iar femeia ar fi luat decizia să nască neasistată, în locuinţa ei din Morunglav. Ar fi ţinut acolo copilul de duminică şi până în dimineaţa zilei de marţi, când, de teama că ar fi putut fi descoperit, l-a înfăşurat într-o pătură, l-a pus într-o cutie de carton şi l-a dus într-un imobil abandonat, care nu are uşi şi ferestre, şi care a aparţinut bunicilor femeii. Teama de reacţia socrilor, care au în grijă, în cea mai mare parte a timpului, băiatul în vârstă de 4 ani, dar şi de cea a fiicei sale în vârstă de 21 ani, căsătorită, şi cu un băiat de 4 ani, ar fi mânat-o să gândească un astfel de plan care a pus viaţa copilului în pericol.

Tatiana Truţă  e infirmieră la Spitalul  Orăşenesc Balş
Tatiana Truţă e infirmieră la Spitalul Orăşenesc Balş

Conform prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş - Mihaela Bădan, Tatiana Truţă va fi supusă unei expertize psihiatrice, miercuri, 5 februarie, pentru a se stabili dacă femeia a avut discernământ. Între timp, apar informaţii conform cărora femeia ar fi dornică să-şi vadă copilul de-abia născut şi să petreacă timp alături de el la Terapie Intensivă, unde acesta este internat, la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, în stare gravă, din cauza hipotermiei şi a stării septice. Mai mult, bărbatul care i-ar fi tată celui mic şi-ar dori, la rândul său, să-l recunoască legal. Deocamdată, încadrarea juridică a rămas cea de rele tratamente aplicate minorului şi se fac în continuare cercetări in rem, nefiind dispusă vreo măsură împotriva femeii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net