Infecția E.coli se întoarce. Încă un bebeluș a ajuns la spital

Ultima actualizare:

    Fetița a fost internată trei zile la o clinică privată
Fetița a fost internată trei zile la o clinică privată

O fetiță de un an și nouă luni a ajuns joi după-amiază la Spitalul de Copii „Marie Curie” din Capitală, cu diagnostic de sindrom hemolitic uremic (SHU). Micuța a stat trei zile într-o clinică privată din București, însă medicii de aici au trimis-o la unitatea de stat pentru că are cea mai mare experiență în tratarea unor astfel de cazuri.

Fetița a fost internată inițial la Spitalul Regina Maria, după ce a avut scaune diareice. La trei zile de la internare, medicii de aici au cerut transferul la unitatea de stat, care a prelut toate cazurile grave de îmbolnăviri cu SHU. „Un copil cu sindrom hemolitic uremic a fost transferat, joi, la Spitalul „Marie Curie”, după ce trei zile a fost tratat într-o clinică privată, a declarat şefa Secţiei de nefrologie a unităţii sanitare, Mihaela Bălgrădean, citată de news.ro.

În prezent, fetița este supusă unei dialize peritoneale, pentru extragerea toxinelor din organism. Despre fetiţa din judeţul Argeş internată în urmă cu o săptămână la Spitalul “Marie Curie”, Bălgrădean a spus că aceasta “dă semne uşoare de ameliorare”. „Un alt copil internat în urmă cu aproape trei săptămâni cu sindrom hemolitic uremic şi care a fost adus din Sfântu Gheorghe  va fi externat vineri”, a mai spus Bălgrădean. 

Un alt băiețel, în vârstă de un an și două luni, este în continuare sub observație la Spitalul de Pediatrie din Iaşi. El a fost adus aici prin transfer de la Bacău. Starea lui sa ameliorat, spun medicii.

Din 29 ianuarie, la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti au fost transferaţi 18 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU. În 12 aprilie a fost externat ultimul dintre aceşti copii cu SHU. Trei fetiţe din Argeş au murit în acest spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net