Închisoare pe viață pentru doi frați care au ucis un polițist

Tribunalul Maramureș i-a condamnat la închisoare pe viață pe cei doi frați acuzați de uciderea șefului de post din Vișeu de Jos, Gheorghe Nistor.

Judecătorii au decis prin sentinţa penală nr. 28/20.02.2018, ca ambilor inculpaţi, T.I.A. şi T.M.O, să li se aplice pedeapsa detenţiunii pe viaţă şi pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de 5 ani a unor drepturi, precizează un comunicat de presă al Tribunalul Maramureş.  Conform aceleiaşi surse, hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Inculpaţii au fost obligaţi, în solidar, la plata către partea civilă D. A., a sumei de 5.000 euro reprezentând daune pentru prejudiciul moral suferit, precum şi la plata, în parte, a despăgubirilor civile către I.P.J. Maramureş. Totodată, instanţa a luat act de renunţarea la pretenţiile civile formulate de către părţile civile, respectiv mama, soţia şi fii victimei. 
De asemenea, inculpaţii au fost obligaţi la plata sumei de câte 53.000 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului.
Poliţistul Gheorghe Nistor, şef de post la Vişeu de Jos, a fost găsit mort în biroul său, de către un coleg, în data de 4 ianuarie 2017, prezentând urme de înjunghiere. În primele momente după găsirea acestuia s-a acreditat ideea ca s-ar fi sinucis, însă arma din dotare nu a fost găsită. Ulterior, procurorii au descoperit pe corpul bărbatului mai multe plăgi înţepate, semn că a fost înjunghiat. 

loading...
Loading...