Închisoare pe viaţă pentru criminalul japonezei!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Trei crime, cinci tâlhării, şapte violuri: aşa arată dosarul „de bună purtare” al lui Nicolae Vlad, un infractor de care justiţia a fugit ca de ciumă. Tânărul de nici 27 de ani îşi poate petrece tot restul vieţii în puşcărie dacă la 7 martie va fi găsit vinovat de uciderea japonezei Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani.

Procurorii care au instrumentat „cazul Nicolae Vlad" au cerut închisoare pe viaţă pentru cel care e acuzat de moartea tinerei japoneze Yurika Masuno, găsită moartă la 17 august 2012 într-o pădure de lângă Otopeni.

Magistraţii vor decide la 7 martie dacă cel poreclit „Comisaru" îşi va petrece tot restul vieţii după gratii sau va primi o sentinţă mai blândă. Anchetatorii au prezentat însă probe care îl incriminează direct pe Vlad de comiterea a numeroase alte infracţiuni cu violenţă: încă două crime, cinci tâlhării şi şapte violuri, toate comise în perioada 2010-2012. Ca un făcut, inculpatul în cazul uciderii japonezei a scăpat basma curată de fiecare dată când numele său a fost asociat cu aceste fapte abominabile.

De aceea, procurorii au prezentat la dosarul impunător probe în care arată că Nicolae Vlad a fost favorizat de oameni din cadrul anchetelor penale care îl vizau. Unul dintre cei asupra cărora planează suspiciuni este şi poliţistul Gică Ştefănache, judecat pentru că a falsificat mai multe acte din dosarul în care Vlad e cercetat pentru un viol şi violare de domiciliu.

În acest caz, procurorii susţin că poliţistul, care avea de soluţionat o plângere referitoare la violarea unei femei de 75 de ani din Baloteşti, a acoperit mai multe probe care puteau duce la identificarea făptaşului. În apărarea sa, Ştefănache, a declarat că a falsificat documente oficiale pentru a ajuta familia victimei să o ducă pe aceasta la azil, scrie Mediafax.

Cazul care a pătat imaginea României e cel al japonezei Yurika Masuno. Ea a fost abordată de Nicolae Vlad la ieşirea din Aeroportul „Henri Coandă" la 15 august 2012. El s-a oferit să o ajute să găsească un taxi care să o ducă la Gara de Nord, de unde tânăra trebuia să ia trenul spre Craiova. Fata nu a mai ajuns la destinaţie. Anchetatorii spun că tânăra a fost violată şi ucisă prin strangulare, iar urmele i-au condus la el datorită testelor ADN realizate.

simeon stalpnicul png

Directorul general al Companiei Naţionale Aeroportul Bucureşti, Cornel Poteraşu, a fost demis la două săptămâni de la incident. Totodată, a plătit cu funcţia şi procurorul şef al Parchetului Buftea, Cătălin Paraschiv, pentru mersul lent al anchetei în acest caz. Reprezentanţii aeroportului au amenajat în incinta aerogării un sistem de comandă, unde pasagerii pot chema singuri orice taxi doresc, gratuit. În primele două săptămâni de funcţionare au fost efectuate circa 5.000 de apeluri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net