Incendiu la Secţia ATI a Spitalului de Copii din Iaşi. Între evacuaţi, un copil intubat

incendiu-spital-copii.jpg

Incendiu la Secţia ATI a Spitalului de Copii din Iaşi
Foto: ziaruldeiasi.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Un incendiu a izbucnit, marţi, la Secţia ATI a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, iar 12 persoane au fost evacuate, cinci fiind copii, trei părinţi şi 4 cadre medicale. Între evacuaţi s-a aflat și un copil intubat.

UPDATE2: 31 de persoane au fost evacuate preventiv: 13 copii, 11 cadre medicale și 7 părinți. Planul roșu de intervenție a fost dezactivat.

UPDATE: „Au fost evacuaţi în total 12 copii, internaţi în saloane de pe etaje diferite. Printre ei este şi un copil intubat, ventilat mecanic. Cu toţii au fost evacuaţi din motive de securitate. Ei se află acum la etajul unu şi la etajul patru. Sunt etaje care nu au fost afectate de incendiu, de fum sau de apa folosită pentru stingerea incendiului”, a spus medicul şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Mai multe echipaje de Poliţie şi pompieri sunt în zonă, iar circulaţia a fost restricţionată. Pompierii anunţă că incendiul a fost lichidat. Echipele de intervenţie au verificat etajele superioare ale unităţii medicale, nefiind identificate victime.

Incendiu la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași

„A fost verificat etajul 4, nu sunt raportate victime la acest etaj. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii - 3 aparţinători şi 4 cadre medicale) care au fost mutate într-o altă aripă a spitalului, toate persoanele fiind stabile. Au fost verificate etajele superioare, nefiind identificate victime”, a transmis MInisterul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 15 mp, într-un salon. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Interventie. 

„La fata locului salvatorii intervin cu 6 maşini de stingere, 1 autospeciala de descarcarare, 2  autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscara si 1 cisterna.

Totodată, la locul interventiei au fost trimise 3 ambulante SMURD şi 1 unitate de terapie intensiva mobilă. La acest moment incendiul este localizat, astfel ca a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăţi”, a transmis IGSU. 

„Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, incendiul s-a produs la etajul al treilea al clădirii - zona ATI. Din primele date furnizate, până la acest moment au fost evacuate 12 persoane şi nu au fost raportate victime”, au prcizat reprezentanţii MInisterului Sănătăţii. 
Circulaţia a fost întreruptă pe strada unde se află Spitalul de copii din Iaşi. Sunt mai multe ambulanţe şi echipaje SMURD în curtea spitalului, informează news.ro.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5