Incendiu la Secţia ATI a Spitalului de Copii din Iaşi. Între evacuaţi, un copil intubat

Ultima actualizare:

    Incendiu la Secţia ATI a Spitalului de Copii din Iaşi Foto: ziaruldeiasi.ro
Incendiu la Secţia ATI a Spitalului de Copii din Iaşi Foto: ziaruldeiasi.ro

Un incendiu a izbucnit, marţi, la Secţia ATI a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, iar 12 persoane au fost evacuate, cinci fiind copii, trei părinţi şi 4 cadre medicale. Între evacuaţi s-a aflat și un copil intubat.

UPDATE2: 31 de persoane au fost evacuate preventiv: 13 copii, 11 cadre medicale și 7 părinți. Planul roșu de intervenție a fost dezactivat.

UPDATE: „Au fost evacuaţi în total 12 copii, internaţi în saloane de pe etaje diferite. Printre ei este şi un copil intubat, ventilat mecanic. Cu toţii au fost evacuaţi din motive de securitate. Ei se află acum la etajul unu şi la etajul patru. Sunt etaje care nu au fost afectate de incendiu, de fum sau de apa folosită pentru stingerea incendiului”, a spus medicul şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Mai multe echipaje de Poliţie şi pompieri sunt în zonă, iar circulaţia a fost restricţionată. Pompierii anunţă că incendiul a fost lichidat. Echipele de intervenţie au verificat etajele superioare ale unităţii medicale, nefiind identificate victime.

Incendiu la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași

„A fost verificat etajul 4, nu sunt raportate victime la acest etaj. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii - 3 aparţinători şi 4 cadre medicale) care au fost mutate într-o altă aripă a spitalului, toate persoanele fiind stabile. Au fost verificate etajele superioare, nefiind identificate victime”, a transmis MInisterul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 15 mp, într-un salon. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Interventie. 

„La fata locului salvatorii intervin cu 6 maşini de stingere, 1 autospeciala de descarcarare, 2  autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscara si 1 cisterna.

Totodată, la locul interventiei au fost trimise 3 ambulante SMURD şi 1 unitate de terapie intensiva mobilă. La acest moment incendiul este localizat, astfel ca a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăţi”, a transmis IGSU. 

„Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, incendiul s-a produs la etajul al treilea al clădirii - zona ATI. Din primele date furnizate, până la acest moment au fost evacuate 12 persoane şi nu au fost raportate victime”, au prcizat reprezentanţii MInisterului Sănătăţii. Circulaţia a fost întreruptă pe strada unde se află Spitalul de copii din Iaşi. Sunt mai multe ambulanţe şi echipaje SMURD în curtea spitalului, informează news.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net