Inaugurare ca în filme! Cinci zile de „petreceri” pentru Catedrala Mântuirii Neamului

catedrala-nationala.jpg

Catedrala Mântuirii Neamului va fi gata la roșu în acest an și sfințită pe 1 noiembrie 2018
foto:basilica.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

”Lucrările de execuție a suprastructurii Catedralei Naționale au fost realizate în proporție de 80 la sută”. Anunțul a fost făcut de Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române care a dezvăluit și că festivitățile pentru sfințirea imensei biserici vor dura cinci zile, între 25 și 30 noiembrie

Sfințirea efectivă a Catedralei Naţionale va avea loc la 1 decembrie, în contextul sărbătoririi unui secol de la Marea Unire din 1918. Va fi un eveniment fără precedent în istoria Bisericii Ortodoxe Române, iar manifestările se anunță grandioase.”Patriarhul Ecumenic Bartolomeu va participa la sfinţirea Catedralei Naţionale, a anunţat marţi Părintele Patriarh Daniel în cadrul şedinţei Consiliului Național Bisericesc întrunit la Reşedinţa Patriarhală. Potrivit unor surse din cadrul Patriarhiei se încearcă și asigurarea prezenței papei cu această ocazie.
„Au fost realizate în proporție de 80% lucrările de execuție a suprastructurii Catedralei Naționale, între cotele + 36,00  –  + 62,00 metri”, a spus conform basilica.ro, patriarhul Daniel. Mai marele Bisericii Ortodoxe Române a prezentat în cadrul Consiliului Național Bisericesc, stadiul realizării celei mai mari biserici din România.
”Structura de rezistență a corpului principal al Catedralei până la cota +45 metri fiind finalizat în proporție de 90%, rămânând de realizat până în primăvara acestui an și zona altarului până la cota +45 metri. În zona critică a proiectului – Turla Principală, în prezent se execută lucrări la cota +62 metri și avem programat să finalizăm structura de rezistență din beton armat a Turlei Principale sau Pantocrator la cota +106 metri până la sfârșitul lunii iulie 2018’, a detaliat pentru basilica.ro inginerul Vasile Crăcăoanu șeful șantierului.

După realizarea structurii de rezistentă din beton armat, este programată începerea montării părții metalice a acoperișului, lucru care se va întâmpla începând cu iulie 2018, până la sfârșitul lunii septembrie 2018.

Apoi se va pune învelitoarea acoperișului din cupru auriu, lucrare ce este programată a se încheia până la sfârșitul lunii noiembrie 2018.

Potrivit raportului, ferestrele vor fi montate în două etape: la sfârșitul lunii iulie vor fi puse cele până la cota 45 metri iar celelalte la sfârșitul lunii octombrie

Cele șase clopote vor fi montate în perioada august – octombrie 2018.

”Vor fi aşezate pe poziţie în momentul în care lucrările de execuție a turlei clopotniţă vor ajunge la cota +60 metri. Operaţiunea se va desfăşura în luna mai a acestui an, după care lucrările vor continua la structura de rezistență a turlei(…)În interiorul turlei vor fi montate 3 structuri metalice pe care se vor amplasa cele 6 clopote ale Catedralei Naționale’, a precizat Ing. Vasile Crăcăoanu.

Crucile vor fi aşezate pe turle la finalul lunii octombrie, ca şi uşile de bronz la intrările principale.

Subsolurile Catedralei se vor executa, în funcție de posibilitățile tehnologice, începând cu această primăvară. Primele subsoluri realizate vor fi cele din partea vestică a obiectivului..

Oficial, construcția catedralei pe terenul din Calea 13 Septembrie din Bucureşti, a început când a fost sfințit locul, în 29 noiembrie 2007

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Anul acesta, Pelerinajul tradiţional de Florii din Capitală a fost organizat sâmbătă, la Catedrala Mântuirii Neamului, edificiu aflat în construcţie. Mii de oameni au participat la inedita slujbă, de pe şantier, oficiată de 700 de preoţi din parohiile din  Ilfov, Prahova şi Bucureşti.

  • Imobil pe cinci niveluri, dintre care trei în subteran, cu magazine de suveniruri, săli de concerte, librării, restaurante, chiar şi o parcare de 250 de locuri. Nu e mall, este noua catedrală patriarhală.

  • catedrala, mantuire, santier, constructie

    Este cel mai mare şantier din România, unde lucrează non-stop aproape 300 de muncitori. Cu un an înainte de termenul oficial pentru finalizarea construcţiei celei mai mari biserici din România, Catedrala Mântuirii Neamului, Click vă spune care este stadiul lucrărilor şi cum au evoluat în ultimele opt luni.

  • 800 de oameni care muncesc în trei schimburi, o construcție care depășește deja un bloc cu 16 etaje și pentru care s-au cheltuit aproape 40 milioane €.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5