IMM Invest a intrat în faza a patra de implementare. S-au făcut plăți de peste 10 milioane de lei

Ultima actualizare:

    Peste 10 milione de lei au ajuns la firmele care au aplicat în Programul IMM Invest
Peste 10 milione de lei au ajuns la firmele care au aplicat în Programul IMM Invest

IMM Invest, programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii, a intrat în cea de-a patra fază de implementare. Este vorba despre acordararea ajutorului de stat, care va asigura 0 costuri de finanțare pentru ei care au aplicat. În aproximativ două luni, s-au acordat 10.220.224,704 lei, ceea ce înseamnă o creștere a creditului bancar către companii de 34 de ori peste media lunară a creditelor acordate în ultimul deceniu.

În acest moment, pe portalul www.imminvest.ro sunt înregistrate 65,342 IMM-uri, cu un volum total subscris de peste 85 de miliarde lei, dintre care aproximativ 60 de miliarde lei reprezintă solicitari pentru credite de investiții, iar peste 25 de miliarde sunt pentru credite capital de lucru.

Finanțarea lor va contribui la menținerea a 802.806 persoane angajate și va impulsiona crearea de alte noi locuri de muncă.

Potrivit Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FMGCIMM), cei 21 finanțatori incluși în program au aprobat până acum 11.589 de cereri și au acordat 10.220.224,704 de lei.

Pentru societățile care încă nu au accesat programul și doresc să se înscrie, aplicația imminvest.ro rămâne deschisă până pe 31 decembrie.

Societățile care vor să aplice IMM Invest parcurg 4 etape

Programul prevede parcurgerea de către IMM a patru etape:

  • analiza eligibilității privind încadrarea în categoria IMM- realizată de către FNGCIMM;
  • banca selectată de către IMM solicită documentația de credit, efectuează analiza economico-financiară și, conform propriilor norme de creditare, stabilește dacă proiectul pentru care se solicită finanțarea este viabil din punct de vedere economic. Dacă răspunsul este pozitiv,  banca aprobă creditul și transmite solicitarea de garantare către autorități:
  • FNGCIMM analizează și garantează creditele aprobate de către instituțiile financiar bancare;
  • se acordă ajutorul, iar FNGCIMM calculează și efectuează plata sumelor cuvenite finanțatorilor în contul dobânzilor și comisioanelor până la 31 decembrie, cu posibilitatea de prelungire.

Statul a făcut plăți către bănci pentru IMM Invest de peste 16 milioane de lei

La doua luni si jumăte de la debutul programului, FNGCIMM a făcut plăți în contul granturilor acordate de 16.060.493,63 lei.

“Cifrele confirmă că IMM Invest este cel mai de succes program de finanțare cu garanții de stat din istoria României. Drept dovadă sunt cifrele. Potrivit  BNR, soldul creditelor acordate de tot sistemul bancar sectorului IMM companiilor a crescut în ultimii 12 ani cu 40 miliarde de lei, de la 77 miliarde de lei, în 2007, la 117 miliarde de lei, în 2019. Media de creștere lunară a fost de 0,3 miliarde  de lei. Prin facilitățile aduse de IMM Invest s-au acordat 10.220.224,704 lei în aproape două luni, ceea ce înseamnă o creștere de 34 de ori peste media lunară din ultimul deceniu”, arată reprezentanții Fondului de Garantare.  

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/fost-acordat-primul-credit-programul-imm-invest-ce-vrea-sa-produca-firma-cu-banii

https://www.click.ro/news/national/ultimele-informatii-despre-imm-invest-ce-angajament-trebuie-sa-si-ia-firmele-care

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net