Imagini şocante! Ce a rămas după incendiu. Clubul Bamboo, o ruină!

bamboo_4.jpg

incendiu bamboo
Din clădire nu a mai rămas aproape nimic
Foto: DSU

Flăcările au mistuit clubul Bamboo, care mai arde şi la această oră. Incendiul a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă la ora 3.30, iar la şapte ore după producerea lui, pompierii încă se mai luptă să stingă mici focare. Pagubele sunt uriaşe, clădirea fiind o ruină din imaginile surprinse sâmbătă dimineaţă.

S-a ales praful de clubul Bamboo! Deşi pompierii au intervenit în forţă şi au încercat să limiteze pagubele materiale, clădirea în care funcţiona localul s-a prăbuşit. Doar scheletul metalic a mai rămas în picioare. Pompierii au surprins imagini şocante cu clubul Bamboo, care s-a prăbuşit. Autorităţile nu exclud ca sub dărâmături să se mai afle victime.

 • incendiu bamboo
  Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă dimineaţă la clubul Bamboo din Capitală
  Foto: DSU
 • incendiu bamboo
  Clădirea a ars în totalitate
  Foto: DSU
 • incendiu bamboo
  Din clădire nu a mai rămas aproape nimic
  Foto: DSU
 • incendiu bamboo
  Avocatul susţine că incendiul ar fi pornit din fosta sala de fitness
  Foto: DSU
 • incendiu bamboo
  Clubul Bamboo nu avea autorizație de funcționare
  Foto: DSU
 • incendiu bamboo
  Cu toate acestea, ISU susține că Bamboo nu se afla în categoria cluburilor care ar fi trebuit închise
  Foto: DSU
 • Maximize

1/6

38 de persoane au fost transportate la spitalele Floreasca şi Pantelimon, 21 dintre ele fiind duse cu ambulanţa, restul deplasându-se cu maşinile personale. Administratorul clubului a suferit chiar el o intoxicaţie cu fum şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. În panica creată, sute de persoane şi-au pierdut telefoane, genţi şi haine.  

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că localul nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. 

"Avizul pentru incendiu a fost solicitat în 2009.  Trebuia să se solicite o autorizatie, lucru care nu s-a intamplat. Controalele pe care le-am desfăşurat cu luna noiembrie 2015, după ce a intrat în vigoare legea care permite pompierilor să închidă sau să suspende activitatea unor operatorilor economici, nu ne-au dat motive să-l închidem, dar administratorii trebuiau să intre în legalitate. Au fost amendatţi de mai multe ori", a spus purtătorul de cuvânt ISU.  

Clubul Bamboo a ars şi în 2015

Clubul Bamboo a fost fondat în urmă cu 15 ani de Joshua Castellano. Pe pagina sa de Facebook scrie că este proprietarul Bamboo Club Bucureşti, precum şi al Ballrooms Bucureşti şi Le Gaga Bucharest, Le Gaga Mamaia, Bamboo Miami Beach.

Clubul Bamboo a mai ars din temelii şi în iunie 2005, iar atunci patronul Joshua Castellano spunea că "singurul vinovat este natura". Cătălin Botezatu, acţionar în 2005, acuza faptul că focul a fost pus intenţionat.

Din 2005, de când a ars în întregime, clubul a trecut prin multe schimbări, "dezvoltându-se şi devenind un deschizător de drumuri în moda cluburilor de noapte în Bucureşti", scriu reprezentanţii localului. 

Situat pe malul Lacului Tei, clubul a fost distrus complet de flăcări prima dată în 2005, în urma unui incendiu izbucnit pe terasa din lemn a discotecii. Atunci, în mai puţin de o oră, clubul a fost distrus. Avea o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, fiind format din două clădiri, cu o investiţie de 5 milioane de euro. El aparţine italianului Joshua Castellano, fondatorul clubului. 

Loading...
 
 

Citește și