Imagini incredibile! Copil de 2 ani, cocoțat pe pervazul geamului de la bloc. Cum a fost salvat

Ultima actualizare:

    Copilul de 2 ani se afla pe pervazul geamului în momentul în care au ajuns pompierii la el Fotografii: ISU Vrancea
Copilul de 2 ani se afla pe pervazul geamului în momentul în care au ajuns pompierii la el Fotografii: ISU Vrancea

Fiți cu ochii pe copilul vostru! La Focșani se putea întâmpla ieri, 23 iunie, o tragedie. Într-o clipă de neatenție a părinților, un băiețel de 2 ani s-a urcat pe geam și a ieșit pe pervaz. Stătea în picioare în momentul în care trecătorii l-au văzut și au sunat rapid la 112. Cum a fost salvat în cinci minute de pompieri.

Copiii mici trebuie supravegheați în permanență. O clipă de neatenție este suficientă pentru ca aceștia să facă un lucru care ar putea să le pună viața în pericol.

Un apel primit ieri, în jurul orei 15.50, prin 112, semnala o astfel de situație de urgență. Trecătorii au alertat pompierii, conștienți de primejdia în care se afla un băiețel ce stătea pe pervazul unui geam situat la etajul 1 al unui bloc din zona gării, din Focșani.

Salvatorii au plecat în cea mai mare viteză și în mai puțin de cinci minute au ajuns la locul indicat. Cu ajutorul unei scări de fereastră au urcat până la el, l-au luat în brațe și l-au coborât. 


    Unul dintre salvatori a coborât cu copilul în brațe
Unul dintre salvatori a coborât cu copilul în brațe

Ulterior, a fost predat unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, prezent la fața locului, care i-a făcut o evaluare medicală. Micuțul nu a necesitat îngrijiri.

Ei sunt salvatorii micuțului de 2 ani urcat pe pervazul geamului

Viorel Burloiu și Andrei Gheorghiță sunt ”îngerii” micuțului care i l-au pus mamei în brațe teafăr. ”Ne bucurăm de fiecare dată când, totul e bine când se termină cu bine!”, au transmis cei doi salvatori.  


    Viorel Burloiu și Andrei Gheorghiță au participat la misiunea de salvare a micuțului de 2 ani
Viorel Burloiu și Andrei Gheorghiță au participat la misiunea de salvare a micuțului de 2 ani

Această peripeție ne arată încă o dată că micuții trebuie supravegheați permanent. Copilul explorează împrejurimile, se cațără, adoptă moduri mai riscante de joacă, se ascunde, iese din raza de supraveghere a adulților.

De aceea trebuie să nu îi scăpați din ochi, mai ales atunci când se află în bucătărie, pe balcon, aproape de ferestre sau pe scara blocului.

Sfaturi de la pompierii ISU Vrancea pentru a evita asemenea situații periculoase 

Iată ce sfaturi vă dau reprezentanții ISU Vrancea, entru a evita asemenea situații periculoase.

  • balconul trebuie privit ca un loc periculos, la fel scările și ferestrele;
  • este indicat sa asigurați ferestrele, ușile, pentru a nu permite accesul copilului, atunci când este singur, la scări sau balcon;
  • luați în calcul riscul curenților de aer, care pot trânti uși sau ferestre. Copiii sunt atrași de jaluzele, ghivece cu flori, iconițe sau alte accesorii puse pe fereastră. Luați de pe pervaz lucrurile care prezintă interes pentru ei. Micuții pot face eforturi să ajungă la ele și pot să cadă de la înălțime;
  • îndepărtați orice mobilă din apropierea ferestrelor care se poate transforma pentru micuț în trepte pentru a ajunge la fereastră, să vadă ce este afară. Copilul poate cădea în gol.

Citește și: 

Cum să supraveghezi activitatea copiilor de la distanţă?

Uite 11 pericole pentru bebe!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net