Harta interactivă a șantierelor deschise de CNAIR. Unde se construiesc drumuri și autostrăzi

Ultima actualizare:

    164 km de drumuri expres și de autostrăzi sunt în lucuru, printre care și o porțiune din Autostrada Transilvania
164 km de drumuri expres și de autostrăzi sunt în lucuru, printre care și o porțiune din Autostrada Transilvania

Avem 164 km de şantiere deschise pe autostradă şi pe drumuri expres. Este anunțul făcut de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la finele lunii trecute. Astăzi, 12 iunie, cei de la Compania Națională pentru Infrastructură Rutieră (CNAIR) au postat pe site și harta interactivă cu toate lucrările din țară.

Mariana Ioniță, directorul CNAIR, a anunțat lansarea unei hărți interactive care cuprinde toate proiectele de infrastructură rutieră dezvoltate în țară.

Harta interactivă se dorește a fi un instrument la îndemâna cetățenilor care să asigure informații la zi privind evoluția infrastructurii de transport rutier.

“Este un nou pas în procesul de transparentizare a activității companiei, un nou canal deschis pentru dialogul cu ONG-urile, societatea civilă și cetățenii, în beneficiul cărora lucrăm”, a declarat Ioniță.

Harta interactivă este disponibilă pe site-ul www.cnadnr.ro la adresa:https://cestrin.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=210f9dcd....

CNAIR a lansat harta interactivă unde se poate vedea cu exactitate în ce stadiu sunt lucrările de infrastructură
CNAIR a lansat harta interactivă unde se poate vedea cu exactitate în ce stadiu sunt lucrările de infrastructură

În acest context, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a arătat faptul că Executivul a menţinut toate şantierele deschise în perioada de carantină şi a subliniat, din nou, că există finanţare pentru proiectele în execuţie, dar şi pentru proiectele ce vor fi lansate în perioada următoare.

Asta în condiţiile în care România are o alocare semnificativă de fonduri europene. La solicitarea directorului CNAIR, fiecare constructor a prezentat stadiul proiectelor, mobilizarea reală din şantier şi un calendar clar al lucrărilor ce urmează a fi efectuate.

Mariana Ioniţă a subliniat că, în prezent, CNAIR este la zi cu plata facturilor, termenele de plată ale acestora diminuându-se semnificativ. Ea a cerut, imperativ, ca antreprenorii să respecte termenele contractuale.

Sunt 164 km de șantiere deschise

În prezent, avem 164 km de şantiere deschise pe autostradă şi pe drumuri expres.

”Suntem foarte avansaţi cu 41 km, Sebeş - Turda, cele două loturi cam, peste 70 - 80 % progres fizic. Mă aştept ca aceşti 41 km să fie finalizaţi şi daţi în trafic în acest an. Avem 17 km pe tronsonul autostrăzii Transilvania - Iernut - Cheţani unde progresul fizic este peste 90%  în condiţiile în care vom realiza şi descărcarea de la Cheţani. Putem vorbi de finalizarea acestui lot şi darea lui în trafic. Apoi Biharia - Borş 6 km finalizaţi în iulie şi varianta ocolitoare a Bacăului. Are 17 km în regim de autostradă într-un progres fizic de peste 70 % - 80%, care pot fi daţi în trafic. Dacă lucrurile merg, aceste tronsoane vor fi date în trafic”, a declarat demnitarul, care speră ca la finele anului să fie gata 80 km noi de șosea de viteză.

Luna aceasta, vor fi semnate contracte de proiectare şi execuţie pentru cele tronsoanele 3 și 4 de pe drumul expres Craiova-Piteşti, în prezent, se lucrează pe tronsonul 1 şi 2, pentru Autostrada Sibiu-Piteşti, tronsonul 4, cei 10 km Tigveni-Curtea de Argeş, trei tronsoane de pe Autostrada Transilvania.

În 2019, au fost inauguraţi 44 km de şosea de viteză: loturile 3 şi 4 din autostrada Lugoj-Deva. În prezent, România are o rețea de viteză ce măsoară 857,5 km și an de an guvernanții mai vin cu mici bucăți în completare.

S-a semnat contractul pentru 29 km din Autostrada Transilvania

Astăzi, 12 iunie, CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea și execuția subsecțiunii 3C2, Chiribiș – Biharia, între km 30 și km 59.

Vorbim despre 29 km, care fac parte din Autostrada Transilvania: Brașov -Târgu Mureș -Cluj-Oradea.

Valoarea contractului semnat cu Asocierea Trameco – Vahpstav -SK – Drumrui Bihor -Drum  Asfalt - East Water Drilling este de aproximativ 69 milioane euro, plătiți din fonduri europene nerambursabile.

Termenul pentru proiectare este de 6 luni, iar cel pentru execuție de 18 de luni. Perioada de garanție a lucrărilor efectuate a fost stabilită la 10 ani.

Pe unde trece Chiribiș - Biharia, din Autostrada Transilvania

  • Subsecțiunea 3C2 ,Chiribiș – Biharia, începe în zona localității Sînlazar, intersecția cu drumul național DN19E, și tranzitează o zonă de câmpie, între localitățile Mișca și Chislaz; 
  • Aici, DN19E, pe zona Chiribiș - Salard – Biharia, a fost deviat în lungul autostrăzii, pe o lungime de 4,2 km.
  • Traseul continuă la sud de localitatea Poclusa de Barcău, se înscrie din nou în lungul DN 19 E, între localitățile Sarsig și Haucești și intersectează DJ 767 (Tiglead - DN19E), la km 39;
  • La km 40, traseul autostrăzii trece prin aria protejată Fegernic, pe o lungime de aproximativ l00 m, iar la km 41 intersectează DC42; 
  • Traseul autostrăzii ocolește la nord localitatea Fegernic, iar la km 48 se intersectează cu un drum local situat la sud de localitatea Sălard;
  • În continuare, traseul autostrăzii se îndreaptă spre granița româno-ungară, intersectând DN 19 E, la km 55, drum național ce va fi deviat de la traseul existent pe o lungime de 1,8 km.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net