Halloween 2015

Ultima actualizare:

    Halloween 2015. Dovlecii sculptați sunt preferații copiilorfoto: arhivă Click!
Halloween 2015. Dovlecii sculptați sunt preferații copiilorfoto: arhivă Click!

Sărbătoare cu origini celtice, desăvârșită în America și preluată de români cu mult aplomb după 1989, Halloween înseamnă, pe lângă dovleci sculptați și petreceri cu vrăjitoare, câteva tradiții care fac deliciul copiilor și tinerilor în fiecare an. Printre acestea, ghicirea viitorului soț în coja de măr. Profită, așadar, de Halloween 2015, ca să afli cine ți-e sortit, sâmbătă, 31 octombrie.

Sărbătoarea de Halloween își are rădăcinile în festivalul celtic Samhain, ”Sfârșitul verii”. Cum celții celebrau Anul Nou la 1 noiembrie, ultima zi din octombrie era considerată ziua în care lumea spunea ”Adio!” luminii și căldurii, pentru a ura ”Bun venit!” jumătății întunecate a anului.

Halloween 2015. Care este semnificația sărbătorii

Celții credeau că în noaptea de Samhain granița dintre lumea de dincolo și lumea de aici se deschide, iar sufletele morților se întorc printre cei vii. Strămoşii familiei erau cinstiţi şi invitaţi în casă, în vreme ce spiritele rele erau gonite. De aici și tradiția de a purta costume de vrăjitoare și măști, pentru a alunga spiritele rele.

Biserica Romano-Catolică a înlocuit această sărbătoare cu celebrarea, la 1 noiembrie, a Tuturor Sfinților (All Hallows Day). Noaptea de 31 octombrie devenea, așadar, All Hallows Even, în variantă scoțiană, de unde și denumirea care a făcut istorie Halloween. Pentru Halloween 2015, ați putea încerca niște jocuri tradiționale, altele decât clasicul dovleac sculptat împreună cu familia.

Halloween 2015. Cele mai populare jocuri și tradiții

Culesul merelor cu dinții. Trebuie să culegeți cu dinții merele care plutesc într-un lighean sau un alt vas cu apă. Ca o variantă a acestui joc, puteți încerca să nimeriți merele cu o furculiță ținută între dinți. Așezați-vă cu genunchii pe un scaun și lăsați furculița să cadă peste merele aflate pe masă.

Ghicitul viitorului soț în coaja de măr. Pentru Halloween 2015 puteți încerca un joc de divinație. Curățați  un măr dintr-o singură tăietură și aruncați coaja peste umăr. Conform unei tradiții scoțiene, coaja se va aranja în forma literei cu care începe numele viitorului soț.

Ghicitul viitorului în coji de nucă. Aceasta este o tradiție veche de la 1900, dar ar putea fi reînviată pentru Halloween 2015. Oamenii scriau simboluri cu lapte pe hârtie albă. După uscare, hârtia era împăturită şi introdusă în coji de nucă. Când coaja de nucă era încălzită, laptele își schimba culoarea şi scrisul devenea vizibil. Hârtiile erau așezate pe o farfurie. Cei care jucau intrau în camera întunecată, puneau întâi mâna pe un cub de gheață, apoi pe bilețelele de hârtie. Cea care le era ”sortită” se lipea de mână. Simbolurile erau: dolarul pentru bogăţie, nasturele pentru burlăcie, degetarul pentru tors, bobul de orez pentru cununie, umbrela pentru călătorie, ceaunul pentru necazuri, trifoiul cu patru foi pentru noroc, moneda pentru bogăţie, inelul pentru cununie rapidă şi cheia pentru celebritate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net