Guvernul vrea amânarea alegerilor locale și prelungirea mandatelor actuale până cel mult la 31 decembrie 2020

raluca-turcan-621716.jpg

Raluca Turcan este vicepremier în Guvernul Orban
Raluca Turcan se ocupă de Ordonanța de Urgență privind amânarea alegerilor și prelungirea mandatelor aleșilor locali
Citeste tot despre: 

Guvernul a anunțat în şedinţa de luni că o să fie emisă o Ordonanță de Urgență pentru prelungirea mandatelor aleşilor locali, până cel mult la 31 decembrie 2020. De asemenea, va fi simplificată procedura depunerii candidaturilor, fiind redus numărul de semnături necesare

”Este evident că, în această situaţie de criză, nu se pot desfăşura activităţi specifice campanii electorale şi că alegerile trebuie organizate într-un context sigur din punct de vedere epidemiologic. Aşadar trei instituţii: Autoritatea Electorală Permanentă, împreună cu Ministerul de Interne şi Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării şi Administraţiei au iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă de prelungire a mandatelor aleşilor locali până nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020”, a spus, luni, potrivit digi24.ro, la începutul şedinţei de Guvern, vicepremierul Raluca Turcan.

Aceasta a precizat că este simplificată procedura depunerii candidaturilor, fiind redus numărul de semnături necesare.

”În acelaşi timp, ţinând cont de actualul context epidemiologic şi de criză, ţinând cont şi de decretul preşedintelui României privind starea de urgenţă, inclusiv procedura pentru pregătirea alegerilor electorale şi desfăşurarea acestor alegeri, doresc cele trei instituţii să fie simplificate, în sensul în care partidele politice şi candidaţii pentru funcţiile din administraţia publică locală să prezinte o singură listă de susţinători şi, de asemenea, să fie nevoie să se depună un număr minim de 25.000 de semnături, dintre care cinci sute de alegători din fiecare judeţ şi o mie de alegători din municipiul Bucureşti”, a mai spus Turcan. Aceasta a spus că”mai există şi posibilitatea ca, în locul listelor de susţinători, să fie făcută dovada depunerii în contul bancar a unei contribuţii electorale în valoare de cel puţin 3% din valoarea maximă admisă pentru funcţia pentru care candidează un competitor independent sau de 50 de salarii de bază minime pe ţară pentru campania electorală la nivelul judeţului sau nivelul municipiului Bucureşti acolo unde se candidează”. 

 

Citiți și

 

Partidele au convenit ca alegerile locale să aibă loc în 28 iunie

 

Alegeri locale în două tururi. Guvernul Orban își asumă, azi, răspunderea în fața Guvernului

 

 

Loading...

Citește și

  • Alegerile locale vor avea loc într-un singur tur de scrutin, nu în două, a decis, astăzi, Curtea Constituțională relatează digi24.ro. Astfel judecătorii au respins toate cele 52 de sesizări ale partidelor și jurnalistului Liviu Avram

  • alegeri-locale 2020 stampila vot

    Partidele parlamentare au agreat, marţi, 10 martie, în discuţia cu premierul interimar Ludovic Orban, ca alegerile locale să aibă loc în 28 iunie. Decizia finală va fi luată, însă, în două săptămâni, în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus.