Guvernul schimbă regulile pentru obținerea medicamentelor de la CNAS

medicamente21_94007800.jpg

Medicamentele nu vor mai fi aprobate de comisiile CNAS ci direct de medicii specialiști
Citeste tot despre: 

Guvernul Grindeanu a eliminat joi comisiile de experţi de la nivelul caselor de asigurării de sănătate judeţene şi de la nivelul CNAS care aprobau medicamentele speciale. Decizia a fost motivată de reclamațiile pacienților care contestau timpul lung în care specialiștii avizau dosarele

Măsura este în vigoare de doi ani și a fost inițiată pentru a ase evita abuzurile medicilor specialiști care semnau rețetele.

"Acest demers va duce la creşterea accesului pacientului la medicamente încă din momentul diagnosticării. Această măsură este prevăzută în planul de guvernare pentru care am fost aleşi. Medicul curant va putea prescrie direct medicamentele, conform protocoalelor terapeutice. Facem precizarea că, până la intrarea în vigoare a HG, care se va face începând cu data de 1 martie, comisiile vor soluţiona toate dosarele care se găsesc pe ordinea de zi, în aşa fel încât începând cu 1 martie să putem să intrăm pe prescripţie directă", a precizat pentru agenția Mediafax, noul ministru al Sănătății, Florian Bodog.

În prezent, la nivelul CNAS comisii de experţi aprobă un număr de 70 de DCI-uri unice pentru următoarele arii terapeutice: afecţiuni oncologice, boli rare (ex. hemofilie, scleroză multiplă, scleroză tuberoasă etc), afecţiuni reumatice, tratamentul hepatitei cronice de tip B şi C,tratamentul infertilităţii, obezitate.

La nivelul caselor de asigurări de sănătate, comisiile la nivel local aprobă 36 de DCI-uri unice pentru următoarele arii terapeutice: afecţiuni cardiovasculare, tratamentul substitutiv al afecţiunilor oncologice, boala Parkinson, ADHD, diabet zaharat, tulburări de creştere la copii, scleroză multiplă, epilepsie.

Actul normativ aprobat de Guvern va intra în vigoare începând cu 1 martie 2017

Loading...
 
 

Citește și

  • Avertismente de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Reprezentanții acestei instituții anchetează mai multe sesizări ale pacienților care se plâng că în mai multe spitale din București și din țară, au fost victimele unor abuzuri. Potrivit corespondentului Digi24.ro, bolnavilor li s-a cerut la internare cardul de sănătate şi codul PIN notat, iar documentul le-a fost restituit la externare. Practica este ilegală şi ridică semne de întrebare asupra serviciilor medicale validate cu cardul

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1