Guvernul pregăteşte o nouă «taxă auto» până la sfârşitul lui 2018

6-actu-gavrilescu_gratiela.jpg

Graţiela Gavrilescu

Se întoarce! ”Taxa auto” va fi reintrodusă, iar formula de calcul va fi stabilită până la sfârşitul anului de grupul de lucru creat special la Ministerul Mediului. Potrivit şefului acestei instituţii, Graţiela Gavrilescu, va fi practic o penalitate menită să descurajeze poluatorii.

Timbrul de mediu pentru autovehicule face parte din cele 102 taxe nefiscale care au fost eliminate de guvernarea PSD-ALDE de la 1 februarie 2017. “Vreau ca formula de calcul la care se lucrează la ora actuală, să fie o formulă care să nu mai poată fi contestată, atacată, care să stea în picioare, astfel încât într-adevăr cel care poluează să fie cel care să plătească o penalitate”, a explicat Graţiela Gavrilescu conform ştirileprotv.ro.

Taxa auto pentru autovehicule la prima înmatriculare a fost introdusă pentru prima dată la 1 ianuarie 2007. La acea vreme, taxa de primă înmatriculare se calcula în funcţie de trei variabile: vechimea maşinii, tipul de catalizator (euro) şi capacitatea cilindrică a maşinii. Din 15 martie 2013 a intrat în vigoare timbrul de mediu pentru autovehicule, iar din acel moment taxa auto a fost calculată exclusiv pe baza emisiilor de CO2, înscrise în cartea de identitate a maşinii.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1