Guvernul alocă 100 milioane de lei pentru cumpărarea laptop-urilor, cu o săptămână înainte de redeschiderea școlilor

Ultima actualizare:

    Copiii se vor întoarce la școală din 14 septembrie Sursă foto: Shutterstock
Copiii se vor întoarce la școală din 14 septembrie Sursă foto: Shutterstock

Școliel vor fi redeschise săptămâna viitoare, însă guvernanții au decis abia acum alocarea a 100 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru ca inspectoratele şcolare judeţene să cumpere laptop-uri şi materiale sanitare pe care să le poată pune la dispoziţia unităţilor şcolare care solicită acest lucru. În cadrul ședintei care a avut loc joi, 10 septembrie, membrii Executivului au aprobat un memorandum care prevede măsuri pentru conectarea la internet a 3.150 de unităţi şcolare.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat că, în şedinţa de Guvern de joi, au fost adoptate mai multe acte normative care vizează începerea în bune condiţii a anului şcolar. În acest sens, vor fi alocate 100 de milioane de lei pentru cumpărarea laptop-urilor, dar și a materialelor sanitare. 

100 milioane de lei, alocați pentru cumpărarea laptop-urilor și materialelor sanitare 

"A fost adoptată o hotărâre de Guvern pentru aprobarea programului naţionale Educaţie în siguranţă şi pentru alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, o sumă de 100 de milioane de lei, pentru Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în vederea constituirii unor stocuri de rezervă, la nivelul inspectoratelor şcolare, pentru perioada următoare. Practic, au fost alocate sumele necesare astfel încât inspectoratele şcolare să facă achiziţii de laptopuri, materiale sanitare şi dispozitive electronice, precum camere web sau table electronice, astfel încât personalul din învăţământ să poată să desfăşoare lecţii online, acolo unde situaţia epidemiologică impune un astfel de sistem", a declarat Ionel Dancă, potrivit News.ro. 

3150 de insituții școlare vor fi conectate la internet 

Mai mult decât atât, Ionel Dancă a marturisit că pentru îmbunătăţirea accesului elevilor şi profesorilor la sistemul de învăţământ online a fost adoptat un Memorandum care prevede asigurarea conectării la internet a 3150 de unități școlare din întreaga țară. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net