Groapă de gunoi lângă telegondola de 8.000.000 € inaugurată de Udrea

4-act-5-2col-telegondola-caine.jpg

Telegondola din Parâng e mai mult închisă şi înconjurată de gunoaie
Citeste tot despre: 

Turiştii care urcă în Pasul Vulcan au parte de o privelişte dezolantă la poalele muntelui, în imediata vecinătate a telegondolei inaugurată cu mare tam-tam, în 2011, de Elena Udrea, scrie adevarul.ro. După ce au investit aici 8 milioane de euro, autorităţile au uitat de această zonă turistică.

Pasul Vulcan a rămas o „staţiune fantomă”, cu câteva zeci de cabane vechi din anii ’80 folosite în trecut de foştii mineri, un loc unde nu a ajuns nici măcar reţeaua de apă şi canalizare. Telegondola pusă în funcţiune de aproape opt ani s-a dovedit o investiţie aproape inutilă în afara sezonului de iarnă.

Acum, numărul celor care ajung în Pasul Vulcan este redus, astfel că telegondola cu o lungime de trei kilometri, cu care turiştii pot urca pe munte, este mai mult oprită. Doar când ajung grupuri mai mari de turişti, instalaţia este pusă în funcţiune, la cerere. La poalele muntelui, în imediata vecinătate a staţiei de urcare a telegondolei, localnicii au transformat valea într-o groapă uriaşă de gunoi. Oamenii pot fi văzuţi uneori scotocind printre deşeurile menajere, mobilier vechi şi materiale de construcţii adunate şi amestecate cu pământul de mină depozitat de primărie pentru a împiedica alunecările de teren şi pentru a face loc unei noi parcări.

Loading...