Gregorian Bivolaru iese din închisoare după doar 13 luni de detenție

gregorian_bivolaru_1.jpg

Gregorian Bivolaru eliberat, eliberare Gregorian Bivolaru, Bivolaru eliberat conditionat, fondatorul MISA
Bivolaru a fost audiat în februarie și martie 2016 în legătură cu fuga sa din țară

Fostul lider al grupări MISA, Gregorian Bivolaru, va fi eliberat condiționat azi, după ispășirea a doar 13 luni de detenție din pedeapsa de șase ani cu executare primită pentru act sexual cu un minor. Judecătoria Bistrița a decis, definitiv și irevocabil, să-l pună în libertate pe „guru”, iar procurorii nu au mai contestat decizia.

UPDATE. Bivolaru, la ieșirea din închisoare: „Mă simt foarte bine. O să scriu niște cărți”

Fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru, a ieșit din penitenciarul Bistrița în jurul orei 11.00. El a fost așteptat de o simpatizantă a mișcării. Bivolaru a declarat că se simte bine și că vrea să înceteze răfuiala cu statul român.

Gregorian Bivolaru și-a petrecut ultimele luni din viață în penitenciarul Bistrița. În luna iulie a anului trecut a fost încarcerat în România după ce autoritățile franceze l-au reținut la Paris, în luna februarie. A fost condamnat la șase ani de închisoare în anul 2013, pentru acuzația de act sexual cu un minor. Decizia de eliberare condiționată aparține Judecătoriei Bistrița și a fost luată la 7 septembrie. În tot acest timp, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița puteau contesta decizia, însă nu au considerat necesar.

Avocații lui Bivolaru spun că fondatorul MISA a solicitat eliberarea condiționată pe motiv că legea permite o îndulcire a detenției pentru persoanele care au peste 60 de ani.

lider misa guru gregorian bivolaruZoom
Yoghinele erau amorezate până peste cap de Bivolaru şi îi trimiteau acestuia fotografii în pielea goală sau îmbrăcate foarte sumar

Gregorian Bivolaru a fugit din România în anul 2004 și s-a ascuns de autorități, pentru a nu fi judecat. În anul 2005 a primit azil politic în Suedia, însă a fost prins, pe 26 februarie 2016, de autorităţile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris. Pe parcursul judecării cererii de extrădare, autorităţile suedeze au informat magistraţii francezi că îl menţin pe Gregorian Bivolaru ca azilant.

A făcut închisoare în Franța și Suedia

Înainte de a fi adus în țară, fondatorul MISA a petrecut 348 de zile după gratii în Franța și Suedia. Gregorian Bivolaru a cerut în august 2016 ca această perioadă să-i fie scăzută din pedeapsa de șase ani de închisoare cu executare, primită în 2013. Potrivit documentelor prezentate de avocaţii săi, liderul MISA a stat 148 de zile în arest în Franţa și 200 de zile în Suedia. 

 

 

 

loading...
Loading...

Citește și