Grădiniţa ruşinii. Imagine tulburătoare: copii sub umbrele în timpul orelor!

prescolari.jpg

copii, umbrele, gradinita, suceava
Revoltător: picii se feresc aşa cum pot de apa care se scurge din tavan
Foto: Facebook / Mariana Zaitz

Bătaie de joc! Copiii de la grădiniţa din localitatea suceveană Văratec învaţă în condiţii foarte grele. Acoperişul clădirii vechi are numeroase fisuri, iar când plouă, apa ajunge în sălile de curs. Micuţii sunt nevoiţi să stea cu umbrele, iar apa este strânsă în găleţi.

Se întâmplă la grădiniţa din Vărătec, unde cursurile au devenit un chin pentru micuţi. Plafonul şi acoperişul clădirii sunt degradate, iar în sălile de clasă se scurge apa când plouă. Cei mici au fost imortalizaţi de către o educatoare într-un tablou nedemn de secolul XXI. Fotografia îi surprinde pe copilaşi  adăpostindu-se sub o umbrelă în camera unde fac orele. Cei mici înconjuraţi de găleţi în care se colectează apa. Părinţii sunt nemulţumiţi şi se tem că preşcolarii s-ar putea îmbolnăvi.

Conducerea şcolii a făcut mai multe demersuri pe lângă Primăria din oraşul Salcea, de care ţine localitatea Văratec, pentru a fi alocate fonduri necesare reparaţiilor, însă fără succes. La grădiniţa din Văratec învaţă 50 de copii, în două schimburi.

Citeşte întreaga poveste pe adevarul.ro!
 

loading...
Loading...

Citește și

  • wc, liceul tehnologic cotusca

    În satul botoşănean Coţuşca se află toalete mai scumpe decât un apartamentcu trei camere de la oraş. Este vorba despre două toalete amenajate pentru Liceul Tehnologic din localitate, care au costat aproximativ 50.000 de euro. S-a făcut însă „economie“, fiindcă, iniţial, WC-urile erau estimate la 90.000 de euro!