Galaţi intră în scenariul verde. Restaurantele și cafenelele se redeschid, însă se vor respecta în continuare restricțiile pandemiei

galati.png

Foto; pixabay

Municipiul Galaţi intră din noaptea de duminică spre luni în scenariul verde, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut sub 1,5 cazuri la 1.000 locuitori.

Galaţi intră în scenariul verde. Ce presupune acest lucru

Potrivit deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, urmare a scăderii incidentei cazurilor de coronavirus, restaurantele, cafenelele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de spectacol şi cele de jocuri de noroc pot desfăşura activităţile specifice în limita a maximum 50% din capacitate, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi distanţare fizică.

Masca de protecţie rămâne obligatorie în toate spaţiile publice închise şi deschise, se menţin restricţiile de circulaţie între orele 23.00 şi 5.00, cu excepţiile prevăzute de lege, şi sunt interzise, în continuare, petrecerile - nunţi, botezuri, aniversări.
La Galaţi, duminică au fost raportate 40 de cazuri noi de coronavirus la 272 de teste efectuate. De la debutul pandemiei, la Galaţi s au infectat 19 938 de persoane, dintre care 559 au decedat. De la începutul crizei sanitare s au efectuat în acest judeţ aproape 95.000 de teste, potrivit news.ro.
 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1