Gabriel Oprea este încă în capul mesei, alături de premierul interimar

oprea.jpg

gabriel oprea
Oprea este încă vicepremier în Guvernul interimar
Foto: captură video

Victor Ponta și Cristian Popescu Pidone au demisionat, în fața presiunii străzii, însă al treilea nume principal de pe buzele protestarilor este încă la guvernare. Chiar dacă zeci de mii de oameni i-au cerut demisia în stradă, Gabriel Oprea este încă în capul mesei, alături de premierul interimar desemnat de președintele Klaus Iohannis, Sorin Cîmpeanu.

Președintele a respins propunerea lui Victor Ponta de a-l pune premier interimar pe Mircea Dușă. Șeful statului l-a desemnat pe Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Până la formarea unui nou Guvern, componența cabinetului rămâne aceeași pe o perioadă de maximum 45 de zile, relatează Adevărul.

 Gabriel Oprea nu a demisionat, deși zeci de mii de români îi cer demisia de trei zile, în stradă. Victor Ponta și Cristian Popescu Piedone au demisionat la presiunea străzii. Lui Oprea i se cere demisia de la moartea polițistului Gigină, care a căzut într-o groapă în timp ce îi deschidea drumul coloanei oficiale ministrului de Interne. După tragedia de la Colectiv, zeci de mii de români au protestat în toată țara și i-au cerut demisia lui Oprea, dar acesta ține cu dinții de scaun, sperând că strada se va liniști și va uita de el.

Loading...
 
 

Citește și

 • iohannis revendicari societatea civila consultari

  Președintele Iohannis a primit 5.520 de mesaje de la ONG-uri și de la oameni care au protestat în aceste zile în Piața Universității, scrie Mediafax. Aceștia cer să fie primiți la Cotroceni pentru discuții privind desemnarea premierului, iar consultările, la care nu s-a decis încă cine va merge, vor începe la 13.30.

 • petre roman vopsit parchet mineriada

  Fostul premier Petre Roman a venit, vineri, la Parchetul instanţei supreme, anunță Mediafax. El este citat de procurorii militari în dosarul Mineriadei, în care au fost puşi sub acuzare Ion Iliescu, Virgil Măgureanu, Cico Dumitrescu, Miron Cozma şi Cazimir Ionescu, pentru infracţiuni contra umanităţii.

 • revendicari ong klaus iohannis colectiv

  Cinci ONG-uri semnează o scrisoare deschisă către președintele Klaus Iohannis în care îi propun „un set de măsuri fezabile şi neutre politic”, scrie Mediafax.

 • victor ponta citat iccj turceni

  Fostul premier Victor Ponta a venit, vineri dimineață, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, anunță Mediafax. Ponta este citat în dosarul Turceni-Rovinari, în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat.

 • Bucureşti, Timişoara, Craiova, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Piteşti, Braşov, Buzău, Sibiu, Suceava, Iaşi. Sunt oraşele în care peste 75.000 de români au ieşit, miercuri seară, în stradă, după ce Guvernul a demisionat, pentru a spune că „Nu-i destul!” Au strigat că s-au săturat să fie batjocoriţi, s-au săturat de corupţie şi de politicienii mincinoşi. Joi seară, străzile s-au umplut din nou. Iată câteva mărturisiri despre ce îşi doresc oamenii!

 • proteste in bucuresti

  Guvernul a căzut, Victor Ponta și Cristian Popescu Piedone au demisionat, însă oamenii continuă să iasă în stradă. Incendiul produs vineri (30 octombrie) în clubul Colectiv din Capitală a stârnit revolta oamenilor din toată țara, mai ales după ce aceștia au aflat că vinovat pentru moartea a 32 de tineri este chiar sistemul corupt.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1