Frumoasă parada, bună sarmaua!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Roşu, galben şi albastru! Oriunde priveai ieri, tricolorul flutura falnic în vânt. De Ziua Naţională a României, peste 20.000 de bucureşteni au admirat parada de la Arcul de Triumf, iar alte zeci de mii s-au înghesuit la fasolea şi sărmăluţele pregătite de edilii de sector.

Vremea frumoasă a strâns aproximativ 20.000 de bucureşteni, ieri, la Arcul de Triumf, din Capitală. Cei care s-au trezit de dimineaţă au prins loc în faţă, alţii şi-au luat scăunele de acasă şi s-au cocoţat prin copaci pentru o vizibilitate mai bună.

Şi cei mici au stat "la înălţime", ba pe umerii protectori ai taţilor, ba pe suporturile de lemn din jurul copacilor. Pentru gemenii Matei şi Ştefan Filipache (1 an şi jumătate) a fost prima paradă. Micuţii au fost în ton cu marele eveniment. Îmbrăcaţi cu gecuţe galbene şi fesuri albastre, prichindei au admirat spectacolul aerian şi terestru din căruciorul lor roşu.

Ca să aibă vizibilitate bună, cei mai curajoşi s-au cocoţat în copaci

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Şi Eva a fost patrioată, aşa că stăpânul ei i-a legat tricolorul la gât

simeon stalpnicul png

Neculae Trandafir a venit pentru a zecea oară la paradă

simeon stalpnicul png

La doi paşi, un bătrânel simpatic flutura un steag, melancolic parcă după vremurile de odinioară. "Am defilat şi eu în '54, când eram militar, dar atunci paradele se ţineau la Stadionul 23 August", ne-a spus Neculae Trandafir, în vârstă de 85 de ani.

Au aşteptat două ore pentru patru sarmale şi o ţuică

„Bune sunt sarmalele şi merg cu ţuică ceva de poveste", se închină Aurelia cu gura plină. Este doar unul dintre sutele de bucureşteni care au sărbătorit ieri 1 Decembrie cu mâncare şi băutură gratuită în Parcul Obor din faţa primăriei sectorului 2 din Capitală.

Peste 100.000 de sarmale au gătit bucătarii celor mai tari restaurante din această zonă a Capitalei şi le-au oferit gratuit bucureştenilor care au aşteptat şi două ore la coadă. Şi pentru a curge mai bine mâncarea pe gât au fost puse la bătaie şi cantităţi impresionante de ţuică, în jur de 1.250 de litri după socotelile autorităţilor.

„Sarmale de la Bamboo! Hai să vedem şi noi ce mănâncă vedetele!",se agită Elena. A aşteptat două ore la coadă pentru a fi sigură că prinde „raţia" de mâncare şi băutură. Şi primăriile sectoarelor 3 şi 6 au făcut cinste. Edilul de la 3 a împărţit în Parcul Titan 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi pahare cu vin fiert, iar cel de la sectorul 6 a distribuit în parcarea Pieţei Drumul Taberei 1.000 de porţii de fasole cu ciolan.

Bucătarii celor mai tari restaurante din sectorul 2 au preparat sarmale pentru bucureşteni

simeon stalpnicul png

Aurelia, spaniolul Juan şi Jenică au “închinat” un pahar şi-o sarma pentru Ziua Naţională

simeon stalpnicul png

Flash 1 Decembrie

Mii de români din toată ţara au înfruntat frigul şi au ieşit pe străzi pentru a sărbători 1 Decembrie, dar şi pentru a primi porţia gratuită de fasole cu cârnaţi, sărmăluţe sau un pahar de vin.

BACĂU. Sute de oameni adunaţi în Piaţa Tricolorului au primit un spectacol cu majorete.

TÂRGU JIU. Pentru prima dată, la manifestările de Ziua Naţională au participat şi câinii poliţişti. A fost cel mai apreciat moment al paradei militare din Piaţa Prefecturii, la care au venit aproximativ 2.000 de persoane.

SLOBOZIA. Edilii au împrumutat o statuie a lui Mihai Viteazul, adusă tocmai de la Oraşul de Floci, pentru că monumentul lor, unde urmau să oficieze manifestările, nu a fost gata la timp.

SIBIU Ghiţă Ciobanul, ajuns celebru după ce a apărut în reclamele Vodafone, a gătit o tocăniţă de oaie pentru oaspeţii unei pensiuni din Păltiniş.

TURNU SEVERIN. Un maidanez zgribulit de frig şi-a făcut apariţia printe autorităţi, în timpul paradei. Bugetul instituţiilor este atât de sărac, încât mai multe dintre ele s-au cuplat şi au cumpărat împreună o singură coroană de flori.

VASLUI. Peste 6.000 de vasluieni care au asistat care la parada din centrul oraşului au aflat dezamăgiţi că nu vor primi nici sarmale, nici fasole cu ciolan. Primarul a spus că nu a avut bani şi de mâncare, pentru că a cheltuit prea mult cu parade militară.

FOTO EXCLUSIV Cele mai frumoase imagini de la parada de 1 Decembrie

FOTO 1 Decembrie: Cea mai mare paradă din ultimii 20 de ani

FOTO «Soldatul» Max, din Afganistan, vedeta paradei de 1 Decembrie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net