Fructele și legumele neambalate pot transmite noul coronavirus? Ce răspunde Ministerul Sănătății

Ultima actualizare:

    Nu există dovezi că noul coronavirus s-ar transmite prin intermediul fructelor și legumelor neambalate foto: Shutterstock
Nu există dovezi că noul coronavirus s-ar transmite prin intermediul fructelor și legumelor neambalate foto: Shutterstock

În contextul răspândirii accelerate a noului coronavirus peste tot în lume, apar foarte multe întrebări din partea celor care încearcă să se pună la adăpost. Mai ales când singurele deplasări sunt la magazinul din colț, pentru aprovizionare. Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că nu există dovezi, până acum, că noul coronavirus s-ar transmite prin intermediul fructelor și legumelor neambalate, dar recomandă spălarea lor temeinică înainte de a fi consumate.

Coronavirusul poate rezista destul de mult timp pe diferite suprafețe, dar încă nu există dovezi care să susțină transmiterea prin intermediul fructelor și legumelor neambalate, arată reprezentanții Ministerului Sănătății și ai Observatorului Român de Sănătate, care desfășoară o campanie de informare în contextul epidemiei de coronavirus.

Chiar și așa, sfatul lor este să spălați bine fructele și legumele înainte de a le consuma. ”Nu a fost raportat niciun caz de transmitere a coronavirusului prin intermediul mâncării. Înainte de a pregăti mâncarea sau de a mânca este foarte important să ne spălăm pe mâini minimum 20 - 30 de secunde (cam cât durează să cântăm prima strofă din Deșteaptă-te Române!). Este de așteptat ca prepararea termică riguroasă a alimentelor să elimine riscul de infectare al acestora. Principalul mod de transmitere al infecției cu noul coronavirus este de la persoană la persoană. Transmiterea prin contactul cu suprafețe contaminate este și ea posibilă”, a explicat Vlad Mixich, președintele Observatorului Român de Sănătate, expert în politici de sănătate și membru în conducerea Alianței Europene de Sănătate Publică. 

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 260 de persoane infectate, 4.410 teste cu rezultat negativ

Nu mai aveți făină în casă? Iată cum puteți face pâine fără făină

Chifle rapide, fără drojdie și fără frământare. Rețeta pe care o poate face oricine

Observatorul Român de Sănătate, Ministerul Sănătății, Grupul de Comunicare Strategică și Inspectoratul pentru Situații de Urgență derulează în această perioadă o campanie de informare în contextul epidemiei de coronavirus.

”Dacă aveți întrebări sau ați identificat informații despre care nu sunteți siguri că sunt adevărate, spuneți-ne prin formularul de pe această pagină https://health-observatory.ro/coronavirus/ . Ne ocupăm strict de informație medicală și dăm răspunsuri strict bazate pe ultimele dovezi științifice”, este mesajul lui Vlad Mixich.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net