FOTO Putea să fie milionar, dar a ales să dea tot statului. Un român a predat o comoară găsită pe câmp

main_comoara.jpg

 Aşa arată comoara dacică descoperită la Cacica
Aşa arată comoara dacică descoperită la Cacica
Foto Adevărul
Citeste tot despre: 

Nu mai puţin de 300 de monede dacice din argint şi 40 de fragmente monetare au fost descoperite, duminică, între localităţile Pârteştii de Sus şi Cacica (judeţul Suceava) de către un angajat al primăriei locale.

Descoperirea a fost făcută de Paul Croitoriu, în vârstă de 37 de ani, funcţionar al Primăriei Cacica, la compartimentul de informare turistică. Pasionat de istorie, bărbatul şi-a cumpărat un aparat de detectare a metalelor, pe care l-a înregistrat la poliţie la începutul acestui an. Deseori, în weekend-uri, bărbatul şi fiul său de 13 ani, Alexandru Alois, au luat la pas zonele din jurul localităţii Cacica, găsind doar o monedă Kreuzer din Austria. „Până acum am descoperit doar cartuşe, conserve şi cuie. O singură dată am găsit un crăiţar vechi de două sute de ani”, a mărturisit Paul Croitoriu pentru adevărul.ro. Citiţi povestea tânărului aici.

 

Loading...

Citește și

  • La două luni după ce un tânăr a găsit, într-o pădure din Vâlcea, 47.000 de monede de argint, cu un detector de metale, încă un arheolog amator susţine că a făcut descoperirea vieţii lui. A găsit 279 de dinari din argint pe un deal de lângă Piatra Neamţ.

  • A dat norocul peste el! Asta ar putea spune un vâlcean care a descoperit, din întâmplare, 47.000 de monede de argint vechi de 600 de ani. Comoara care cântăreşte aproximativ 55 de kilograme valorează 470.000 de euro. Conform legii, descoperitorul tezaurului ar trebui să primească de la stat 45 la sută din această valoare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1