FOTO Nu au vrut să o bage în groapă de ziua ei. Una dintre victimele accidentului din Ialomița, înmormântată mai devreme

Ultima actualizare:

    Tot satul a dus-o pe ultimul drum pe Viorica Foto: Sever Gheorghe
Tot satul a dus-o pe ultimul drum pe Viorica Foto: Sever Gheorghe

”Mama ta este acum un înger care o să te ocrotească toată viaţa din cer”. Aşa i-au spus rudele, micului Alexandru de 6 ani ce s-a întâmplat cu mama lui, moartă în accidentul care a secerat 10 vieţi sâmbătă, pe DN 2A. Nouă dintre victime sunt din Munteni Buzău, unde de atunci timpul s-a oprit în loc.

Localitatea Munteni Buzău este la 89 de kilometri de Bucureşti şi aparţine de judeţul Ialomiţa. La fiecare casă şi pe fiecare stradă cineva a cunoscut şi jeleşte victimele accidentului. La porţi, bătrâni şi tineri plâng, îşi fac cruci şi toată lumea deapănă amintiri cu cele nouă victime recuperate din microbuzul transformat într-un maldăr de fiare contorsionate de un TIR scăpat de sub control.

Durerea nu poate fi descrisă, lucrurile par uşor de scris, dar nu poţi să înţelegi decât dacă ai fost acolo, ai simţit şi ai auzit suferinţa celor care au pierdut pe cineva în catastrofa de pe DN 2A. Au plecat la serviciu şi s-au întors între patru scânduri.

Din cele opt femei care au pierit şi care lucrau la mai multe magazine din Bucureşti ale reţelei Mega Image, cea mai tânără era Alexandra Badea. În urma ei a rămas un copil de 6 ani. ”I-am spus ce s-a întâmplat cu mama lui şi că ea acum este un înger. Am vorbit cu un psiholog şi ne-a învăţat ce să facem. Ştie că ea este un înger şi că de acolo, de sus, o să îl ocrotească toată viaţa. Ne-a întrebat dacă de exemplu o să vină un urs la el să îl atace, mama lui o să îl poată apăra de acolo de sus?”, vorbeşte privind în gol Sorin Badea, fratele tinerei.

Câteva străzi mai încolo este casa Sinicăi, cum era cunoscută altă victimă pierită în accident, Frusina Mirică, de 44 de ani. ”Ultima oară am vorbit cu ea acum două zile, muncea ca să-şi termine casa. Era bolnavă, dar tot se ducea la muncă, nu avea încotro. În urma ei au rămas două fete mari, una este căsătorită, alta trebuie să nască acum în decembrie”, spune printre hohote de plâns Anişoara Dumitru, sora Sinicăi.

Primarul Florin Stan stă de o viaţă aici, dar aşa jale şi emoţie nu a auzit şi nici nu a pomenit de 50 de ani. ”A mai fost o tragedie, dar nu aşa de mare acum zeci de ani, când în aceeaşi zi s-au înecat trei oameni într-un lac de aici. Dar acum depăşeşte orice imaginaţie. În total 15 copii au rămas orfani de mamă”.

A fost să recunoască victimele şi ce a văzut l-a făcut să nu-şi revină nici acum. ”Doamne, unii i-am recunoscut cu greu, erau distruşi, desfiguraţi... nu poţi să-ţi imaginezi aşa ceva, este mai rău ca în filme! Am decretat trei zile de doliu, o să ajutăm familiile cu bani, să vedem cât se hotărăşte, eu propun între 1.000 şi 5.000 de lei de familie”, povesteşte primarul.

Opt dintre victimele accidentului vor fi înmormântate marţi după ce la biserica din centrul comunei se va ţine o slujbă specială la care s-a anunţat că vor sluji 20 de preoţi şi înalţi ierarhi de la Patriarhie.  

Teribilul accident a avut loc sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 5. Un microbuz care aducea la serviciu în Bucureşti 15 femei, angajate ale Mega Image, a fost izbit în plin de un TIR. În accidentul de pe DN 2A au murit 10 persoane, iar alte 7 au fost rănite.

Una dintre victime a fost înmormântată mai devreme 

Dintre cele nouă victime ale accidentului petrecut sâmbătă pe DN 2A, una, Viorica Moise, a fost înmormântată luni. Motivul? Marţi ar fi împlinit 50 de ani, iar copiii, doi băieți la casa lor, nu au vrut să fie coborâtă în pământ de ziua ei. Cu o oră înainte de a fi dusă la biserică, pentru slujba de înmormântare, în fața casei era aproape tot satul. 

Țipetele sfâșietoare ale rudelor decedatei se auzeau de departe, marcând locul. Când coșciugul a fost scos din casă și urcat într-o camionetă convertită pe post de dric, motorul a refuzat să pornească. Cosmin și Dănuț, băieții, oameni în toată firea plângeau cu sughițuri, surorile Vioricăi erau prăbușite pe coșciug, până și preoții aveau ochii în lacrimi. Suflete zdrobite de tristețe, care se pregătiseră mult să sărbătorească cei 50 de ani ai Vioricăi Moise și acum o petreceau pe ultimul drum la cimitir.

Marţi vor fi înmormântate celelalte opt victime din Munteni Buzău pentru care se va oficia o slujbă comună la care sunt așteptaţi să participe mii de oameni din toate localitățile învecinate. 

Cele şapte rănite, în stare stabilă

Starea celor şase paciente aduse la Bucureşti este stabilă. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a mers luni la Spitalele Floreasca şi Bagdasar Arseni şi a vorbit cu victimele şi cu medicii şi a primit asigurări că se vor recupera. Fata de 19 ani a rugat-o pe Pintea să îi transmită mamei că îi este dor de ea. Două dintre victime sunt la Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca. Alte patru paciente, inclusiv tânăra de 19 ani, au fost duse la Spitalul Bagdasar Arseni, două fiind încă la Terapie Intensivă. A şaptea victimă a rămas la Spitalul din Slobozia.

Citeşte şi 

Femeile decedate în carnagiului din Ialomiţa lucrau la Mega Image. Reacţia lanţului de magazine

Care este starea răniţilor accidentului cumplit din Ialomiţa. Medicii, chemaţi de acasă să îngrijească victimele

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net