Cum a ajuns șoferul TIR-ului din Ialomița pe contrasens? Polițiștii iau în calcul și ipoteza că autotrenul a suferit o defecțiune

Ultima actualizare:

    10 oameni și-au pierdut viața în accidentul din IalomițaFoto: ISU Ialomita
10 oameni și-au pierdut viața în accidentul din IalomițaFoto: ISU Ialomita

A fost carnagiu sâmbătă dimineață (5 octombrie), pe o șosea din Ialomița. Zece oameni și-au pierdut viața nevinovați, după ce un TIR a intrat în plin în microbuzul în care se aflau. Anchetatorii vor să afle de ce șoferul autotrenului a intrat pe contrasens.

Șapte oameni au fost răniți în cel mai grav accident din ultimii cinci ani. Victimele sunt internate în spitale din București și Slobozia. O fată de 19 ani a fost adusă cu un elicopter în Capitală, în stare extrem de gravă. O altă femeie a fost supusă unei intervenții chirurgicale. După teribila tragedie, ministrul Transporturilor a anunțat că vor fi organizate razii masive în trafic.

Care sunt ipotezele lansate de anchetatori

Planul roşu de intervenţie a fost declanşat puţin după ora 5. Oamenii din microbuz erau angajați Mega Image și se duceau la muncă. Tragedia s-a produs între localităţile Balaciu şi Sfântu Gheorghe, din judeţul Ialomiţa, potrivit stirileprotv.ro. Un TIR a izbit în plin un microbuz plin cu navetiști. Imapctul a fost atât de puternic încât cei mai mulţi pasageri au murit pe loc. Nici șoferii nu au scăpat. La sosirea echipajelor medicale, 10 oameni erau morți, iar alți 7 răniți grav. 

Drumul Naţional 2 care face legătura între Urziceni şi Slobozia a fost împânzit de poliţişti chemaţi să cerceteze tragedia. Şoferul autocamionului pare să fie responsabil de accident, însă ar fi contribuit şi vremea.

Legat de cum a ajuns șoferul autotrenului pe contrasens, poliția ia mai multe ipoteze în calcul. Este posibil ca bărbatul să nu fi fost atent sau să fi adormit la volan. Există și posibilitatea ca în momentul producerii accidentului, TIR-ul să fi suferit o defecțiune tehnică. Capul tractor al autotrenului va fi expertizat tehnic pentru că poliţiştii vor să afle fără echivoc ce viteza a avut autotrenul și dacă a suferit o defecțiune tehnică. 

Poliția rutieră din susține că accidentul tragic din Ialomiţa este cel mai grav de acest gen petrecut în ultimii 5 ani. Doar în acest an și-au pierdut viața 1.200 de oameni pe șosele din România, iar alte câteva mii au fost rănite.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net