Care este starea răniţilor accidentului cumplit din Ialomiţa. Medicii, chemaţi de acasă să îngrijească victimele

ambulanta.jpg

ambulanta a sosist la locul accidentului din ialomita penttu a prelua victimele
Ambulanţa a sosist la locul accidentului din Ialomiţa penttu a prelua victimele
Foto: arhivă personală

Răniţii accidentului groaznic petrecut sâmbătă dimineaţă pe o şosea dintr-o comună din Ialomiţa au fost transportaţi la Bucureşti. Unii dintre ei au ajuns la spitalele Floreasca şi Bagdasar Arseni, unde medicii au fost chemaţi de acasă pentru a trata victimele.

Mai multe victime ale accidentului au fost aduse la Bucureşti, unele cu elicopterul, altele transportate cu ambulanţa. Vorbim despre răniţi care au suferit rupturi de splină, politraumatisme, plăgi faciale şi fracturi.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat la un post tv că o femeie, internată la Spitalul Bagdasar - Arseni din Capitală a fost supusă unei operaţii pentru ruptură de splină, fiind în prezent internată în secţia de Chirurgie. La acelaşi spital se află şi o femeie de 30 de ani, stabilă hemodinamic, care este internată la Secţia de chirurgie plastică, întrucât are o plagă facială.

Tot la Bagdasar - Arseni este aşteptat şi un pacient, adus cu elicopterul de la Spitalul Slobozia, unde a fost deja supus unei intervenţii chirurgicale pentru ruptură de splină, însă există şi suspiciunea legată de existenţa unei fracturi de coloană.

Victimele au fost operate de urgenţă

La Spitalul Floreasca, o femeie de 39 ani, operată, a suferit un politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav, traumatism toracic, traumatism abdominal cu hemoperitoneu masiv prin ruptură de splină gradul 5 (explozie). Traumatism de bazin cu luxație coxofemurală stângă. După intervenția abdominală şi reducerea luxației de şold, a mers către Computer Tomograf pentru bilanț complet. O alăt pasageră, de 45 ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic cu facturi costale multiple bilaterale, fractură de vertebră toracală 2, hemotorax drept minim, traumatism abdominal cu contuzie renală, fractură de bazin complexă, fractură de peroneu stâng, luxaţie radius stâng. Rămâne şi ea internată la Secţia de Terapie Intensivă. 

La Spitalul Bagdasar Arseni a fost adusă o femeie de 30 ani, care a fost internată la chirurgie plastică, ea suferind fracturi de oase nazale. O altă victimă de sex feminin, în vârstă de 41 ani, a fost operată de fractură de splina, diafragmă, hemotorax drenat şi se află pe final de intervenție pentru şold dislocat. O altă victimă de 19 ani a suferit o fractură de coloană T3-T5 şi este în curs de transfer cu elicopterul. S-a dat de asemenea acordul de transfer şi pentru cel de-al patrulea pacient, tot o femrie, 53 ani, cu fractură coloană T7-T8. La Spitalul Bagdasar Arseni au fost chemate cadre medicale de acasă pentru suplimentarea efectivelor şi pentru a-i primi pe cei doi care urmează să ajungă.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1