Femeile decedate în carnagiului din Ialomiţa lucrau la Mega Image. Reacţia lanţului de magazine

accident.jpg

accident ialomita ambulanta descarcerare
Victimele au fost transportate la Bucureşti, unde au fost internate la spitalele Floreasca şi Bagdasar-Arseni
Foto: arhivă personală

Victimele accidentului care a avut loc sâmbătă dimineața în județul Ialomița, între Slobozia și Urziceni, erau colegi de muncă, majoritatea femei, angajate ale unui lanț de supermarketuri și lucrau în București. Accidentul, soldat cu 10 morți și șapte răniți, s-a produs după ce unn TIR al cărui șofer pare să fi adormit la volan şi a lovit din plin microbuzul care transporta angajații spre locul de muncă. Victimele, toate femei cu vârste cuprinse între 19 și 53 de ani, au fost aduse la București .

Două victime rănite au fost transportate la spitalele Floreasca și două la Bagdasar Arseni. Ele se află în stare stabilă. Un al cincilea pacient va fi adus cu elicopterul de la Slobozia la București pentru o intervenție. Încă o victimă urmează, de asemenea, să sosească la București, după ce medicii de la Slobozia și-au dat acordul pentru transfer.

„La Spitalul Floreasca se află internate două paciente, o pacientă de 39 de ani, cu politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav, toracic, care din Unitatea de Primiri Urgențe a intrat direct în sala de operații pentru că era instabilă hemodinamic. În acest moment, este stabilă hemodianmic și va merge la CT (Computer Tomograf -n.r.) pentru investigații complete. Pacienta a doua de la Floreasca, 45 de ani, este stabilă hemodinamic, dar va merge în Terapie Intensivă, pentru că prezintă un politraumatism, un traumatism cranio-cerebral, o fractură de bazin complexă, deci starea nu este foarte bună”, a declarat Sorina Pintea.

Starea femeilor rănite aduse în București

Starea victimelor din accidentul care a avut loc în această dimineață în județul Ialomița și care sunt internate în unitățile sanitare din București:

Spitalul Floreasca:

1) Femeie, 39 ani: politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav, traumatism toracic, traumatism abdominal cu hemoperitoneu masiv prin ruptură de splina gradul 5 (explozie). Traumatism de bazin cu luxație coxofemurală stânga. A mers din UPU direct la sala de operație lemtrubca era instabilă hemodinamic. E stabilă hemodinamic și după intervenția abdominală și reducerea luxație de sold, a mers către CT pentru bilanț complet. Rămâne internată în ATI;

2) Femeie, 45 ani, ocupant microbuz. Politraumatism, traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic cu facturi costale multiple bilaterale, fractură de vertebră toracala 2, hemotorax drept minim, traumatism abdominal cu contuzie renală dreapta, fractură de bazin complexă, fractură de peroneu stâng, luxație radius stâng. E stabilă hemodinamic. Merge în ATI.

Spitalul Bagdasar Arseni:

1. Femeie 30 ani, scalp, fracturi oase nazale, internată pe chirurgie plastică;

2. Femeie, 41 ani, operată de fractură de splina, diafragmă, hemotorax drenat, în final de intervenție pentru sold dislocat;

3. Femeie, 19 ani, fractură coloana T3-T5, în curs de transfer cu elicopterul;

4. S-a dat acordul de transfer și pentru cel de-al patrulea pacient, tot o femeie, 53 ani, cu fractură coloana T7-T8.

La Spitalul Bagdasar Arseni  au fost chemate cadre medicale de acasă pentru suplimentarea efectivelor  pentru a-i primi pe cei doi care urmează să ajungă.

Reacţia Mega Image după carnagiul din Ialomiţa

"Anunțăm cu regret faptul că, în dimineața zilei de astăzi (n.r. sâmbătă), am pierdut opt colegi și alţ șapte sunt răniti în ceea ce a fost catalogat drept cel mai grav accident rutier din 2019. Din primele informații transmise de purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița, accidentul a fost provocat de faptul că, șoferul TIR-ului a intrat pe contrasens, intrând în plină coliziune cu microbuzul în care se aflau colegii noștri.

Suntem alături de familiile îndurerate și le vom sprijini în toate demersurile necesare", au transmis reprezentanţii Mega Image. 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1