Fostul șef CAS Brașov s-a sinucis. Doru Bertea era în arest la domiciliu pentru că a furnizat materiale la suprapreţ spitalelor Covid din Braşov şi Harghita

Ultima actualizare:

    Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Cunoscut medic stomatolog și fost șef al CAS Brașov, Doru Bertea s-a spânzurat, luni seară, în propria locuință. Stomatologul se afla în arest la domiciliu, fiind cercetat de DNA în două dosare pentru dare de mită.

Omul de afaceri Doru Bertea era un cunoscut medic stomatolog. Se afla în arest la domiciliu în urma anchetei în care era suspectat că a furnizat materiale la suprapreţ spitalelor covid din Braşov şi Odorheiu Secuiesc.

Robot de purificare a aerului, supraevaluat    

Procurorii DNA au anchetat achiziţiile de echipament medical realizate în spitalele respective și așa s-a ajuns la omul de afaceri Bertea. Legătura medicului stomatolog cu acest dosar de corupție este că firma sa, Chantal Sante, ”a furnizat Spitalului de Boli Infecțioase Brașov un robot de purificare a aerului, pe preț supraevaluat, exagerat, achiziționat la un preț decent de la societatea Lianmed”, conform rechizitoriului. Numai că robotul respectiv, care ar fi trebuit să facă dezinfecţia cu ultraviolete a mediului, nu a fost folosit în spital, din cauză că nu corespundea datelor tehnice ale instituției medicale, iar achiziția controversată a intrat în atenția procurorilor DNA. 

Primea informații din dosar               

Doru Bertea şi ceilalţi implicaţi în dosar au fost la un pas să scape, după ce fostul şef al Biroului Operaţiuni Speciale Braşov le oferea acestora toate informaţiile din dosar care ajungeau pe biroul său, pe măsură ce subordonaţii săi avansau cu ancheta. Emanoil Mirică, între timp şi el reţinut de anchetatori, îi pregătea câte o informare lui Doru Bertea înaintea fiecărei întâlniri pe care o aveau cei doi, scrie adevarul.ro. După ce a aflat de la Emanoil Mirică despre anchetă, Doru Bertea a încercat să rupă orice legătură între el şi Andrei Kadas (fost consilier județean și președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov), în speranţa că ancheta nu va ajunge la stomatolog. 

Ce șpăgi s-au dat

Potrivit unor surse judiciare, suspecţii nu aveau încredere unii în alţii, astfel că Doru Bertea ar fi încheiat un înscris prin care Andrei Kadas şi Marius Cristian Popa să recunoască faptul că au primit de la primul suma de 25.000 de euro. Mai întâi, Doru Bertea le-ar fi oferit lui Kadas şi lui Popa câte 5.000 de euro, iar, în 21 septembrie, i-ar fi oferit lui Marius Cristian Popa şi ceilalţi 15.000 de euro, conform înţelegerii iniţiale dintre cei trei.   

Citește și: 

Percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov în legătură cu achiziţia de măşti în perioada stării de urgenţă. Unifarm, compania vizată 

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase din Iași refuză utilizarea unității mobile de la Lețcani. Care sunt motivele

Parteneri

image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net