Fostul principe Nicolae a încălcat o înțelegere scrisă cu Regele Mihai

principele-nicolae-si-regele-mihai.jpg

rege mihai funeralii principe niciolae
Regele Mihai și nepotul său, pe vremea când se suveranul trăia şi nu exista vreun conflict între ei
Foto: arhivă personală

Andrew Popper, şeful Casei Majestății Sa Regele Mihai a făcut dezvăluiri importante într-un interviu dat miercuri pentru TVR. El a explicat de ce nu mai sunt difuzate poze cu Regele Mihai, a furnizat amănunte necunoscute despre excluderea principelui Nicolae din Familia Regală și despre șansele ca acesta să fie iertat.

”Situaţia Majestăţii sale, situaţia sănătăţii sale este precară, nu este o stare bună. El s-a degradat în mod fizic. Deci, după părerea mea, ar ataca demnitatea Majestăţii sale ca aceste fotografii şi poze să fie publicate în acest moment. Ar fi o violare a demnităţii sale şi, vă spun foarte deschis, nu dorim nici noi - Casa Regală, nici Principesa - Custodele Coroanei, nici Majestatea sa, nu dorim ca Majestatea sa să fie amintit prin aceste imagini, care nu sunt plăcute”a declarat Andrew Popper în interviul de la TVR, despre lipsa unor poze recente cu Regele Mihai. În plus, a recunoscut că nici el s-a mai văzut cu majestatea sa din luna martie, când cei doi au petrecut o zi întreagă la Aubonne. Despre iertarea lui Medforth-Mills, fostul principe Nicolae, nepotul regelui, Andrew Popper a răspuns că nu știe ce gândește majestatea sa, dar una dintre expresiile favorite ale acestuia este:”Putem ierta, dar nu putem uita”și că ”Nu e vorba de iertare, este vorba de faptul că el (Regele Mihai) şi-a exprimat în mod clar că nu doreşte să-l vadă. Asta nu înseamnă că l-a iertat sau nu l-a iertat”. Șeful Casei Majestății Sale Regele Mihai a ținut să lămurească și controversele din jurul deciziei Regelui Mihai de a nu îl mai vedea pe Nicolae și de eliminare a principelui din linia de succesiune la tron.”Majestatea sa a semnat acest act în prezenţa unor membri ai Consiliului regal. Eu nu am fost acolo, pentru că, din păcate, eram la New York pentru tratament medical. Dar alţi membri au participat şi decizia a fost luată în mod foarte ferm de Majestatea sa în faţa Consiliului Regal(…)El a monitorizat activitatea domnului Medforth-Mills pentru câţiva ani şi şi-a dat seama că nu avea aceste calităţi şi a decis să-i retragă titlul. După cum ştiţi şi dumneavoastră a apărut această situaţie în care domnul Medforth-Mills a fost acuzat de paternitate a unui copil conceput în afara căsătoriei şi Majestatea Sa şi-a dat seama că atâta timp cât aceste suspiciuni există şi nu sunt clarificate, nu se potrivesc cu calitatea de un principe al României”a explicat Andrew Popper. El a dezvăluit că inițial, nepotul regelui a acceptat decizia și chiar a semnat un act în acest sens în care își lua mai multe angajamente

”Există un document, putem să vi-l punem la dispoziţie, în care el spune că 'îmi asum această decizie', că 'recunosc că comportarea mea nu a fost la înălţimea' şi 'apreciez această decizie a Majestăţii Sale şi o accept.' Asta se spune de fapt în acest document. Deci nu s-a pus niciun moment atunci problema autenticităţii acestui document. Documentul a fost acceptat ca autentic de domnul Medforth Mills şi el şi-a luat obligaţia nu numai să recunoască această decizie, ba să îndeplinească şi alte cerinţe ale Majestăţii Sale”a spus tranșant șeful Casei Regelui Mihai.

 Întrebat de reporterul TVR la ce s-a angajat fostul principe, Andrew Popper a venit cu detalii. ”Cerinţa principală a Majestăţii Sale, şi el a acceptat-o, a fost să părăsească România. Majestatea Sa i-a oferit sprijin material ca să-şi refacă activităţile în afara României(…)În sensul de o subvenţie lunară, ceva de felul acesta(…)Nu mai eşti membru al familiei regale, dar eşti membru al familiei mele şi continuu să am o anumită afecţiune faţă de tine.' I-a spus foarte clar acest lucru”spune Popper. Faptul că Medforth Mills a semnat documentul, este motivul pentru care, Regele Mihai l-a primit la Aubonne în septembrie 2015.

andrew-popper.jpg

Andrew Popper, șeful Casei Regelui Mihai nu l-a mai văzut pe șeful său din primăvara lui 2017

 

Potrivit lui Andrew Popper, supărarea regelui a intervenit în octombrie - noiembrie 2015 când ”Majestatea Sa a luat din nou legătura cu domnul Medforth Mills şi i-a spus: 'Nu ai respectat cerinţele noastre şi îţi retrag subvenţia”. Despre incidentul din urmă cu patru zile, când fostul principe Nicolae a fost oprit să își vadă bunicul, ba chiar reclamat că a fost violent față de mai mulți membri ai personalulului, șeful Casei Regelui Mihai a adus precizări importante.

”În primul rând, ceea ce mi s-a comunicat este că înainte de venire la apartamentul Majestăţii Sale, domnul Medforth Mills a dat un telefon Alteţei Sale Custodele Coroanei şi au vorbit la telefon şi el a cerut permisiunea să-l viziteze pe Majestatea Sa şi i s-a explicat că din diverse motive, în primul rând pentru că Majestatea Sa a explicat foarte clar că nu doreşte să-l vadă şi că ar fi o violare a dorinţelor Majestăţii Sale să-l primească, şi în al doilea rând, în acest context, ar fi periculos din punct de vedere medical un posibil şoc. I s-a explicat că nu poate să vină să o vadă pe Majestatea Sa. El a acceptat la telefon şi s-a comportat la telefon într-un mod aparent rezonabil”

 Despre posibilitatea ca fostul principe să fie primit vreodată de Regele Mihai, Andrew Popper a spus că acesta va fi lăsat în casă doar dacă ”Majestatea Sa cere în mod direct să se vadă cu el”. Conform șefului Casei Regelui Mihai, Domnul Medforth-Mills este un cetăţean privat, dar în acelaşi timp este un membru al familiei Regelui, ceea ce nu înseamnă că este un membru al familiei regale(…)Deci din punct de vedere dinastic este un cetăţean ca oricare altul”a spus tranșant șeful Casei Regelui Mihai

Loading...

Citește și