Fostul primar din Deva, Mircia Muntean, condamnat la închisoare pentru abuz în serviciu

Ultima actualizare:

El este acuzat că a încheiat tranzacţii ilegale de terenuri cu un traficant de maşini de lux. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Instanţa supremă a admis acţiunea civilă formulată de statul român reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice şi i-a obligat pe Mircia Muntean şi Iosif Claudiu Man (în calitate de moştenitor al inculpatului Iosif Man - decedat) la plata sumei de 333.743 USD sau echivalentul în lei, la care se adaugă dobânda de referinţă a BNR, calculată de la data de 25 martie 1999 până la data plăţii integrale.

În ianuarie 2004, Mircia Muntean a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sub acuzaţia de abuz în serviciu în dauna intereselor publice, scrie Agerpres.

Mircia Muntean era acuzat că a efectuat o tranzacţie ilicită cu un teren aflat la marginea municipiului Deva, despre care procurorii susţineau că se afla în proprietatea publică a statului şi nu putea face obiectul unei dispoziţii a primarului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net