Fost şef de la Autoritatea de Supraveghere Financiară, reţinut

Ultima actualizare:

    George Daniel Tudor, fost vicepreşedinte la ASF, ar fi primit mită 300.000 de euroFoto: Digi 24
George Daniel Tudor, fost vicepreşedinte la ASF, ar fi primit mită 300.000 de euroFoto: Digi 24

DNA a anunţat joi, 18 februarie, că a dispus reţinerea fostului vicepreşedinte al ASF, George Daniel Tudor, pentru luare de mită.

De asemenea, s-a pus în mişcare urmărirea penală a lui Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului, pentru trafic de influenţă şi "efectuarea în continuare" a urmăririi penale a senatorului PNL Anca Doina Tudor, pentru complicitate la trafic de influenţă, informează Mediafax.

"În perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Tudor Daniel George, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, a primit de la administratorul firmei respective (denunțător în cauză), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri", se spune în comunicatul DNA.

Suma de bani amintită mai sus a fost remisă lui Tudor în trei tranșe de câte 100.000 euro," o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani".

"De precizat este faptul că inițial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3 milioane de euro", spune DNA, potrivit mediafax.

"În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății", precizează DNA.

George Tudor Daniel urmează să fie dus la ÎCCJ cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile.

Şi Ovidiu Marian urmează să fie dus la ÎCCJ cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net