Florin Georgescu, opţiunea PSD pentru funcția de premier

Ultima actualizare:

    Florin Georgescu este prim-viceguvernatorul BNR
Florin Georgescu este prim-viceguvernatorul BNR

Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu ar fi opţiunea PSD pentru funcţia de premier, au declarat pentru News.ro surse oficiale, care au precizat că acesta ar lua în calcul propunerea.

Sursele citate au afirmat că această variantă ar urma să fie înaintată preşedintelui Klaus Iohannis de către liderii PSD, care vor merge miercuri la ora 11.00 la consultări la Cotroceni, alături de ALDE.

Încă de la alegerile parlamentare, în spaţiul public au fost vehiculate mai multe nume de posibili premieri, unii dintre aceştia negând ei înşişi această variantă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că va anunţa miercuri, după consultări în partid şi cu aliaţii de la ALDE, ce decizie ia în privinţa nominalizării propunerii de premier şi a adăugat că nu doreşte un ”război politic” pe acest subiect, precizând, într-o intervenţie la RTV, că "nu va fi niciunul dintre cei care au apărut la televizor".

Liviu Dragnea a subliniat că pentru propunerea pe care o va face va avea în vedere ca persoana care va fi propusă să îi garanteze că va fi pus în aplicare programul de guvernare al PSD.

Florin Georgescu are 63 de ani şi a fost membru al PDSR, fiind ministru al Finanţelor în Guvernul Văcăroiu, în perioada 1992-1996, iar apoi deputat PDSR în două legislaturi consecutive.

Începând cu 2004, el a fost prim-viceguvernator BNR, fiind suspendat din această funcţie pentru a fi vicepremier şi ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, în perioada 7 mai - 21 decembrioe 2012.

Florin Georgescu a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu în februarie 2007, odată cu întregul Consiliu de Administraţie al BNR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net